Politieverhoor en een pro deo advocaat

Gesubsidieerde Rechtsbijstand voor uw verhoor bij politie

Als u een uitnodiging ontvangt voor een politieverhoor, heeft u mogelijk recht op een gratis advocaat die u voorafgaande en tijdens uw verhoor kan bijstaan. Maar wanneer heeft u daar eigenlijk recht op? En wat als u daar (net) geen aanspraak op kunt maken, wat kunt u dan het beste doen?

 

Een prodeo advocaat betekent dat de kosten voor hulp van uw verhoor worden betaald

Als u een uitnodiging krijgt voor een politieverhoor, wordt u vaak aangegeven of u bij aankomst op het politiebureau wordt aangehouden, of 'gearresteerd. Dat betekent dat u dan van uw vrijheid wordt beroofd: U bent dan niet meer vrij te gaan en staan waar u wil. Ook worden dan vingerafdrukken van u opgenomen en (politie)foto's en uiteraard moet u worden aangegeven van welk strafbaar feit u wordt verdacht.

Als u wordt aangehouden heeft u recht om voorafgaande aan het verhoor bij politie een advocaat te spreken. Dit noemt men het zogenaamde consulatierecht, dat sinds 2009 geldt. Ook heeft u dan het recht om u tijdens het verhoor dan door een advocaat te laten bijstaan. Dit noemt men de zogenaamde verhoorsbijstand, die (met een overgangsperiode) is ingevoerd medio 2016.

 

Geen kosten voor advocaat bij verhoor na aanhouding politie

In beide gevallen heeft u deze rechten volledig kostenloos. Dus zowel het spreekrecht voorafgaande aan uw verhoor als de bijstand van een advocaat tijdens uw verhoor. Dit geldt overigens ook als u (op heterdaad) bent aangehouden en naar het politiebureau bent vervoerd.

U kunt hier overigens ook afstand van doen, wat alleen geldig is als dit afstand doen volgens de Hoge Raad 'ondubbelzinnig'  gebeurt en u op voldoende wijze op uw rechten bent gewezen.

Wij raden u als verdachte aan nooit afstand te doen van deze rechten, zonder eerst met ons als advocaat te hebben gesproken. Trap daarbij ook niet in opmerkingen van de politie, die inhouden dat het toch geen zin heeft om op een advocaat te wachten en u anders sneller buiten staat (klik hier voor meer tips). Uw verklaring in dit stadium van de strafzaak kan van belangrijke betekenis zijn in een later moment bij de rechter.

Het beste kunt u dan ook al voorafgaande aan uw verhoor contact met ons opnemen. Als u het formulier invult neemt een advocaat gratis contact met u op voor uw politieverhoor (klik hier). Wij kunnen dan vantevoren met u de zaak al bespreken, wat de nodige wachttijd en problemen op het verhoor kan voorkomen. Bovendien bent u er dan zeker van een ervaren strafrechtadvocaat te spreken die u ook verder in uw strafzaak kan bijstaan. Op een politiebureau moet u maar afwachten wie er als advocaat verschijnt. Er staan namelijk veel advocaten op deze zogenoemde 'oproeplijst' of piketlijst. Voor u het weet zit u met een stagiaire of beginneling te praten, die maar weinig strafzaken behandelt!

 

Verhoorbijstand advocaat als géén aanhouding door politie plaatsvindt

Voor het invoeren van de Saldüz-rechtspraak, waarmee de verhoorsbijstand en consultatiebijstand is ingevoerd, werden verdachten vaak aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Pas na (en soms meerdere) een politieverhoor had men recht op een advocaat, als men in verzekering werd gesteld en langer dan acht (6) uur moest blijven voor onderzoek. Dan was vaak al een (belastende) verklaring afgelegd. Deze (al dan niet bedoelde) 'overvaltactiek' is inmiddels gelukkig verleden tijd: Immers moet politie mensen nu altijd de gelegenheid geven een advocaat voor hun verhoor te spreken, na een aanhouding. Toevallig of niet, als strafrechtadvocaten zien wij een substantiële daling van het aantal aanhouding nadat deze rechten, die hun oorsprong vinden in Europese Rechtspraak van het Europese Hof (Saldüz betrof een zaak van een turkse arrestant tegen de Turkse overheid), zijn ingevoerd.

Als u echter niet wordt aangehouden, wordt u aangegeven (schriftelijk op mondeling) dat u een advocaat mag meenemen naar het verhoor 'op eigen kosten'. Diverse verdachten zien daarom af van deze advocaat bijstand bij hun verhoor bij politie, met alle gevolgen van dien...

Op deze website kunt u dan ook in contact komen met een een ervaren strafrechtadvocaat voor bijstand (klik hier. De advocaat neemt gratis contact met u op en bespreekt met u de strafzaak en wat u het beste kunt doen. Zo kunt u toch voorbereid het verhoor in, zonder kosten voor een advocaat. Na het verhoor bellen wij graag nog even met u voor een nabespreking als u dat wenst. Ook dat doen wij gewoon kostenloos. En wilt u toch graag bijstand tijdens het verhoor: Dan kunt u met ons bijna altijd een redelijk en vast bedrag afspreken voor deze bijstand. Zo bent u niet teveel kwijt en wordt u niet met torenhoge rekeningen opgezadeld. Bij vrijspraak kunt u dat bedrag ook nog eens bij de staat indienen.

En als het vervolgens tot een strafzaak komt na het verhoor, vragen wij graag alsnog pro deo bijstand voor u aan voor deze zaak bij de Politierechter, Meervoudige Strafkamer of tomzitting bij de Officier van Justitie. Wij nemen dit aanvraagtraject graag uit handen voor u.

 

Grenzen pro deo advocaat voor uw strafzaak ná uw politieverhoor

Op deze website kunt u hier (grenzen rechtsbijstand) de grenzen voor gratis rechtshulp vinden. Als u alleenstaand bent en zorgt voor een kind onder de 18 (eenoudergezin) dan gelden overigens de grenzen voor samenwonenden. U komt dan eerder in aanmerking. Als u in dit 

Via het formulier van politieverhoor-advocaat.nl kunt u gemakkelijk en gratis in contact komen met een ervaren pro deo advocaat, voor uw politieverhoor of strafzaak. Wij beoordelen altijd met u of u voor pro deo in aanmerking komt!

 

Grenzen pro deo advocaat in 2017

Alleenstaand

Normen 2017 (Strafzaak)

Gehuwd, samenwonend of eenoudergezin

Fiscaal jaarinkomen in het peiljaar

Eigen Bijdrage

Fiscaal jaarinkomen in het peiljaar

t/m € 18.700

€ 143

t/m € 26.000

€ 18.701 - € 19.400

€ 307

€ 25.601 - € 27.000

€ 19.401 - € 20.400

€ 461

€ 27.001 - € 28.300

€ 20.401 - € 22.300

€ 616

€ 28.301 - € 31.500

€ 22.301 - € 26.400

€ 770

€ 31.501 - € 37.300

Boven de € 26.400

Aanvrager komt niet in aanmerking voor een toevoeging

Boven de € 37.300

U heeft geen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand of mediation als uw vermogen (zoals spaargeld of een tweede huis) in box 3 in 2014 (het peiljaar) hoger is dan het zogenoemde heffingvrije vermogen.

Normen 2017 voor rechtsbijstand (Vrijgesteld vermogen per persoon)

2014 (het peiljaar): € 21.330
Bij 65+ geldt nog een extra heffingvrij vermogen van maximaal € 28.236.

 

Als u het formulier invult nemen wij gratis contact met u op om de mogelijkheden in uw strafzaak met u te bespreken en mogelijk kunnen wij u al een eerste (uiteraard kostenloos) advies of inschatting geven. Wij regelen ook graag een eventuele pro deo aanvraag voor u 

Contact met een prodeo advocaat voor uw politieverhoor

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Wij helpen u met uw pro deo aanvraag

Wij informeren u altijd over uw recht op gratis Pro Deo rechtshulp en  regelen de aanvraag. Wij nemen u graag zorgen uit handen. Ook als u vragen heeft, beantwoorden wij die graag!

Mocht u (net) niet in aanmerking komen voor een gratis advocaat of pro deo advocaat, dan hanteren wij een laag (concurrend) tarief, waarbij wij vaak een vaste prijs afspraak maken. Zo bent u goedkoper uit en weet u van te voren waar u aan toe bent. Een goedkope Strafrechtadvocaat is zo voor iedereen bereikbaar!

Leg uw zaak, Pro Deo of tarief aanvraag direct aan ons voor

Klik hier en leg uw zaak nu direct voor aan een strafrecht advocaat. Een Advocaat Strafrecht neemt dan snel, gratis en vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden van rechtshulp (rechtsbijstand) in uw Strafzaak met u te bespreken!

Onze advocaten Uw contactpersonen