Politieverhoor hypotheekfraude advocaat

Ervaren advocaat: Hulp bij politieverhoor voor hypotheekfraude

Heeft u jaaropgaven, contracten, loonstroken of een werkgeversverklaring vervalst om een hypothecaire lening bij de bank te krijgen of niet alle relevante informatie verstrekt? Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor over hypotheekfraude en zoekt u daarvoor een goede, ervaren strafrechtadvocaat?

Hypotheekfraude

Er is sprake van hypotheekfraude wanneer iemand werkgeversverklaringen, jaaropgaven, contracten of loonstroken heeft vervalst om een goed en onjuist beeld te schetsen van zijn of haar financiële situatie om zo een hypotheek te krijgen. Het vervalsen en gebruiken van deze vervalste stukken is strafbaar. Hypotheekfraude wordt vaak gebruikt om een hypothecaire lening te krijgen, die anders niet verkregen kon worden. De straffen voor hypotheekfraude (in feite oplichting danwel valsheid in geschrift) zijn afhankelijk van de hoeveelheid vervalsingen en het geleende bedrag. De straffen zijn fors, doordat justitie het vertrouwen in documenten en financiële regels die daarbij geschaad worden meeneemt in de strafmaat.

 

Politieverhoor over hypotheekfraude

Als u wordt verdacht van hypotheekfraude, krijgt u een uitnodiging om op het politiebureau te verschijnen voor een politieverhoor. Als verdachte heeft u dan een zogenaamd ‘consultatierecht’. Dat betekent dat u voorafgaande aan het politieverhoor overleg mag hebben met een advocaat. Maak hier gebruik van. Een advocaat van ons kantoor zal u dan goed voorbereiden op wat u tijdens het politieverhoor kunt verwachten. De advocaat zal u adviseren in welke gevallen het verstandig kan zijn u op uw zwijgrecht te beroepen en wanneer niet. Ook zal de advocaat samen met u de verdedigingsstrategië bespreken.

Ook heeft u de mogelijkheid u tijdens het politieverhoor te laten bijstaan door een advocaat. Het politieverhoor wordt door veel verdachten ervaren als een onzekere en enge gebeurtenis waar veel druk op verdachten afkomt. Dit is logisch, het politieverhoor draagt volgens onderzoek van de politie in aanzienlijke mate bij aan de bewijsvoering in zaken, oftewel alles wat u tijdens het politieverhoor zegt kan gevolgen hebben voor uw verdere strafproces. Daarnaast bent u verdachte in de zaak: Er hangt u wellicht een zware straf en een strafblad boven het hoofd, wat ook niet in positieve mate bijdraagt aan het verminderen van druk op u tijdens het politieverhoor. Daarnaast stelt de politie regelmatig sturende vragen om de waarheid over de hypotheekfraude te achterhalen. Wij grijpen als advocaat in, wanneer de politie (te veel) sturende vragen stelt of (ongeoorloofde) druk op u uitoefent.

 

Buitengerechtelijke afdoeningsmogelijkheden Officier van Justitie

De Officier van Justitie heeft na het politieverhoor over hypotheekfraude de mogelijkheid om de zaak zelf, buitengerechtelijk, af te doen, wat betekent zonder tussenkomst van een rechter. De officier heeft daartoe allereerst de mogelijkheid tot het voorstellen van een strafbeschikking tijdens een OM-zitting. Bij de strafbeschikking heeft u veertien dagen de tijd om na het opleggen van de straf in verzet te gaan. Ook heeft de Officier van Justitie de mogelijkheid een transactievoorstel tijdens een TOM-zitting voor te stellen. Indien u dit voorstel niet accepteert zult u alsnog een uitnodiging ontvangen om voor de rechter te verschijnen.

Indien u tijdens de OMzitting of de TOMzitting over hypotheekfraude het voorstel accepteert, hoeft u niet meer voor de rechter te verschijnen, de zaak is na acceptatie rond.  Een groot nadeel daarbij is dat u bij het accepteren van de strafbeschikking of het transactievoorstel een strafblad krijgt, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Onze ervaring is dat u zèlf weinig inspraak heeft tijdens de zittingen en dat de strafeis vaak (te) hoog is, wat te verklaren is door het feit dat de Officier van Justitie géén onafhankelijke rechter is.

Stel uzelf daarom altijd de vraag of het voorstel wel passend is. Accepteer het voorstel niet zonder eerst contact te hebben gehad met een advocaat van ons kantoor. De advocaat kan dankzij zijn of haar ervaring inschatten wat in uw geval een passende straf is en zal zo, mogelijk, een strafblad of te hoge straf, voor u voorkomen.

 

Ondersteuning door ervaren advocaat

De advocaten die bij Singel Advocaten werkzaam zijn hebben ervaring in hypotheekfraude-zaken waardoor zij een goede inschatting kunnen maken van uw mogelijkheden. Na het doornemen van de processtukken zal de advocaat een goed verweer inzetten, om een zo laag mogelijke straf, of zo mogelijk zèlfs vrijspraak, te bereiken.

Vul het formulier van onze website in zodat een ervaren advocaat gratis en zonder verplichtingen contact met u kan opnemen voor een eerste kennismaking en sta er voor, tijdens of na het politieverhoor, tijdens een Tomzitting of Omzitting of tijdens de rechtszaak niet alleen voor!

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over hypotheekfraude

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor hypotheekfraude

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.