Tomzitting na uw politieverhoor

Uitnodiging van Officier van Justitie voor een tomzitting na politieverhoor

Als u een politieverhoor heeft gehad zal de Officier van Justitie in overleg met de politie bepalen wat er met uw strafzaak gebeurt. Dit kan een sepot zijn, maar ook kunt u een oproeping krijgen om voor de Officier van Justitie te verschijnen. Dat noemt men een tomzitting of een omzitting

 

Tomzitting na politieverhoor

Een tomzitting houdt in dat u na het verhoor een uitnodiging krijgt voor een gesprek met de Officier van Justitie, of diens assistent, de 'parketsecretaris'. TIjdens dit gesprek, de tomzitting, krijgt u dan een transactievoorstel aangeboden om verdere strafvervolging, dus een zaak voor de Politierechter of Meervoudige Strafkamer te voorkomen.

Dit gesprek betekent voor u wél een aantekening op uw strafblad, ook wel justitiële documentatie genoemd. Ook moet u weten dat de Officier van Justitie géén rechter is. De ervaring van onze advocaten, die vaak bij politieverhoren en tomzittingen aanwezig zijn, is dat de strafvoorstellen niet altijd even redelijk zijn. Regelmatig zijn ze veel te hoog in vergelijking tot een straf die een rechter zou opleggen. Dit komt omdat het Openbaar Ministerie eigen richtlijnen (uitgangspunten) gebruikt dit vaak hoger zijn. Bovendien wordt er niet altijd even goed naar uw onschuld gekeken of bijvoorbeeld een beroep op zelfverdediging (noodweer). Regelmatig bereiken wij als strafrechtadvocaat (voorwaardelijk) sepot in onze strafzaken, nadat wij tijdens de tomzitting na het politieverhoor juridisch hebben uitgelegd (bepleit) waarom het strafvoorstel van de Officier van Justitie niet juist of passend is. U zelf kunt dat lastig doen. Ten eerste vraagt dat kennis en ervaring in de strafrechtpraktijk. Bovendien is onze ervaring dat het voor verdachten vaak lastig ' zaken doen'  is met de Officier. Voor een verdachte is het vaak een kwestie van: ' accepteren of niet'. Meer ruimte wordt dan niet geboden. Als u het voorstel niet accepteert tijdens de tomzitting of een geaccepteerd voorstel niet uitvoert, door de werkstraf uit te voeren of de boete te betalen of het slachtoffer te betalen, dan ontvangt u alsnog een dagvaarding om voor de rechtbank te verschijnen.

Vul het formulier in en een ervaren advocaat neemt contact met u op voor de tomzitting na politieverhoor

 

Omzitting en strafbeschikking na politieverhoor

Ook is het mogelijk dat u geen transactievoorstel ontvangt na uw politieverhoor maar een oproeping voor een zogenaamde omzitting. Tijdens deze omzitting krijgt u dan een zogenaamde strafbeschikking uitgereikt. Dit is een straf die door de Officier van Justitie zélf, dus de aanklager, wordt uitgedeeld. Als u het daar niet mee eens bent dan zult u zelf tijdig verzet moeten instellen. De termijn is kort, slechts twee weken na de uitreiking aan u. Als er niet tijdig verzet wordt ingesteld komt de straf, maar ook uw schuld aan het strafbare feit, definitief vast te staan. Dat kan in bepaalde gevallen ook gevolgen hebben voor uw verklaring omtrent gedrag, ook wel VOG genoemd.

Het is van belang een strafbeschikking, en schuld en straf, nooit te accepteren voordat u overleg heeft gehad met een ervaren strafrechtadvocaat. Uw advocaat zal u na uw politieverhoor adviseren over de strafbeschikking en kan de processtukken van politie, waaronder uw verhoor en de verhoren van getuigen, voor u opvragen. Ook staat de advocaat aan uw zijde tijdens een omzitting en kan hij of zij de Officier van Justitie overtuigen toch voor een andere of lagere (straf)afdoening te kiezen. Wij slagen daar niet zelden in! 

Vul het formulier in en een ervaren advocaat neemt contact met u op voor de omzitting na politieverhoor

 

Advocaat tomzitting na uw politieverhoor

Wij gaan als advocaat vaak mee naar een tomzitting of omzitting na het politieverhoor. Als advocaat werken wij landelijk en pro deo, ook wel gratis advocaat genoemd. Mocht u hiervoor niet in aanmerking komen dan werken wij meestal voor een vast en redelijk bedrag. Hiervoor krijgt u dan zonder uitzondering bijstand van een ervaren strafrechtadvocaat, dus geen stagiaire of beginneling. Iedereen krijgt van ons deskundige bijstand, voor een optimaal resultaat. Wij verwijzen u daarvoor graag naar de beoordelingen van klanten die u voorgingen.

Het is belangrijk geen rechten te verspelen en met een ervaren advocaat naar een tomzitting of omzititng te gaan na uw politieverhoor. Een onnodig strafblad of te hoge straf is zo gebeurd. Als u het formulier invult neemt een ervaren advocaat gratis en vrijblijvend contact met u op.

Contact advocaat tomzitting na politieverhoor

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Klantervaring tomzitting & politieverhoor

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Tomzitting & politieverhoor

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.