Politieverhoor bezit harddrugs advocaat onmisbaar

Politieverhoor over bezit harddrugs & advocaat onmisbaar

Bent u op een festival gepakt voor het in bezit hebben van XTC? Heeft u een uitnodiging gekregen voor een politieverhoor op het politiebureau en zoekt u voor bijstand daarin een goede advocaat?

In bezit hebben van harddrugs

De Opiumwet heeft het bezit van harddrugs voor eigen gebruik of voor handel strafbaar gesteld, indien u meer in uw bezit heeft dan de zogenaamde ‘gebruikershoeveelheid’. Uit de Richtlijn voor strafvordering Opiumwet en rechtspraak (jurisprudentie) is gebleken dat u maximaal 0,5 gram harddrugs in uw bezit mag hebben, dit maximum wordt de gebruikershoeveelheid genoemd. Dat is wel strafbaar maar wordt gedoogd en als u hiervan afstand doet in bepaalde situaties wordt u niet vervolgd.

Wanneer u meer dan 0,5 gram harddrugs in uw bezit heeft spreken we van een ‘handelshoeveelheid’ en bent u op grond van de Opiumwet strafbaar. U krijgt hiervoor bij veroordeling een strafblad, wat nadelige gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). In het geval dat u bijvoorbeeld 0,6 gram  harddrugs aanwezig heeft bij een festival en u wordt hiervoor gepakt, bent u dus strafbaar op grond van de Opiumwet. Als u slechts een gebruikershoeveelheid in bezit heeft kan deze door de politie in beslag worden genomen. Deze beslagname wordt geregistreerd waardoor uw naam bekend is bij de politie.

Maar wat zijn nu precies harddrugs? Harddrugs staan in de Opiumwet genoemd in lijst I en de overheid is van mening dat harddrugs onaanvaardbare risico’s met zich meebrengen. Zowel het bezit als het handelen ervan is verboden. Enkele voorbeelden van veelvoorkomende harddrugs zijn heroïne, LSD, XTC, amfetamine, cocaïne en paddo’s.

Het in het bezit hebben van harddrugs voor eigen gebruik of voor handel wordt zwaar gestraft in Nederland. Zo kan er al een (forse) geldboete worden opgelegd indien het om een kleine hoeveelheid gaat, wanneer u bent gepakt voor een grotere hoeveelheid harddrugs zal de strafmaat hoger uitvallen en zal er een (forse) werkstraf of zelfs een gevangenisstraf worden geëist. In het geval dat u in de vijf jaar voorafgaand aan het feit al eerder een taakstraf opgelegd heeft gekregen zult u een gevangenisstraf opgelegd krijgen, met het oog op de Wet beperking taakstraffen.

 

Politieverhoor voor in bezit hebben harddrugs

Wanneer u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor over het in bezit hebben van harddrugs bent u verdachte in de zaak wat kan leiden tot veel druk. Onze ervaring is dat het politieverhoor als geen prettige gebeurtenis wordt ervaren. Tijdens het politieverhoor is het uw taak om de verdenkingen die de politie heeft, weg te nemen. Het politieverhoor draagt in grote mate bij aan de bewijsvoering van zaken, waardoor het belangrijk is dat u goed nadenkt over wat u zegt. Een fout antwoord is zo gegeven, zeker doordat de politie regelmatig sturende vragen stelt aan verdachten.

Tijdens het politieverhoor kunt u zich laten bijstaan door een advocaat. De advocaat kan u uitleggen wat u te wachten staat tijdens het politieverhoor en wat uw rechten en plichten zijn. De politie oefent vaak veel druk uit op verdachten, omdat ze zo denken eerder antwoorden te krijgen en daarmee het onderzoek te kunnen sluiten. Pressie is echter verboden in het Wetboek van Strafvordering, waardoor de advocaat hiertegen kan ingrijpen wanneer de politie dit toch op u, als verdachte, uitoefent. Schakel een advocaat van politieverhoor.nl in om u voor, tijdens of na het politieverhoor te laten bijstaan en sta er tijdens het politieverhoor niet alleen voor.

 

Aanhouding en inverzekeringstelling

De politie kan u gedurende zes uren vasthouden op het politiebureau om u vragen te stellen over het in bezit hebben van harddrugs. Indien de politie na deze zes uren het onderzoek nog niet heeft kunnen afronden, kunnen zij besluiten u gedurende maximaal drie dagen vast te houden op het politiebureau voor verder verhoor, er is dan sprake van inverzekeringstelling. Ook tijdens de aanhouding of inverzekeringstelling ervaren veel verdachten veel druk, omdat ze vastzitten op het politiebureau. De advocaat van politieverhoor.nl kan u ook gedurende uw aanhouding of inverzekeringstelling bijstaan.

 

Mogelijkheden voor de Officier van Justitie

Na het politieverhoor over het bezit van harddrugs kan de Officier van Justitie besluiten de zaak zelf af te doen via een transactievoorstel of een strafbeschikking. Allereerst heeft de officier de mogelijkheid een strafbeschikking voor te stellen tijdens een zogenaamde OM-zitting. Daarnaast heeft de officier de mogelijkheid tot het uitvaardigen van een transactievoorstel tijdens een TOMzitting. Indien u het voorstel tijdens de zitting accepteert, hoeft u niet voor de rechter te verschijnen, de zaak is daarmee afgedaan. Wel leidt acceptatie van het voorstel tot een strafblad, wat nadelige gevolgen kan hebben voor een VOG.

Onze ervaring is dat verdachten weinig inspraak hebben tijdens de TOMzitting of OM-zitting en dat zij het voorstel snel accepteren omdat zij liever niet voor de rechter willen verschijnen.

De Officier van Justitie is echter geen onafhankelijke rechter, wat ertoe kan leiden dat er een (te) hoge straf wordt voorgesteld. Accepteer een strafbeschikking of transactievoorstel daarom ook niet zonder eerst contact te hebben gehad met een ervaren advocaat van politieverhoor.nl. De advocaat kan een goede inschatting maken van wat een redelijk strafvoorstel is en kan zo, indien mogelijk, een strafblad voorkomen.

 

Contact ervaren advocaat voor bezit harddrugs

Een advocaat van politieverhoor.nl heeft jarenlange ervaring in het bijstaan van verdachten van het in het bezit hebben van harddrugs. Zo behandelen wij regelmatig zaken van mensen die tijdens festivals gepakt zijn op het bezit van harddrugs. De advocaat zal uw processtukken doornemen om te komen tot een goed en sterk juridisch verweer. Is het bewijs bijvoorbeeld wel rechtmatig verkregen en was er wel een verdenking tegen u? Dit zijn lastige juridische vragen die wij goed voor u kunnen beoordelen.

Neem contact met ons op voor een gratis eerste gesprek door het formulier op de website van politieverhoor.nl in te vullen en kom erachter wat de advocaat dankzij jarenlang ervaring en expertise voor u kan betekenen.

 

Direct Contact met Advocaat voor bezit harddrugs voor uw Politieverhoor

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

  • Luister goed naar de vraag
  • Als u het niet weet, zeg dat 
  • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
  • Lees uw verklaring altijd rustig door
  • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
  • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
  • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
  • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
  • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
  • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor bezit harddrugs

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.