Politierechter of Meervoudige strafkamer na politieverhoor

Naar de Politieverhoor en Meervoudige Kamer na het verhoor: Een advocaat

Heeft u na het politieverhoor een dagvaarding of oproeping ontvangen om te verschijnen voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer?

Politieverhoor

Wanneer u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor wordt u verwacht om op het politiebureau vragen te beantwoorden over datgeen waarvan u verdacht wordt. Het doel van het politieverhoor is waarheidsvinding, de politie wilt er graag achter komen wat er nu precies gebeurd is en wat de feiten en omstandigheden in uw zaak zijn.

Veel verdachten ervaren het politieverhoor als eng en onzeker en ervaren veel druk. Dit is logisch, u komt (wellicht voor de eerste keer) op het politiebureau waarbij de politie u als verdachte ziet.

Tijdens het politieverhoor wordt er regelmatig door de politie veel (ongeoorloofde) druk op verdachten uitgeoefend, ondanks dat het uitoefenen van pressie verboden is in het Wetboek van Strafvordering. Door deze druk en het stellen van sturende vragen geven verdachten soms antwoorden waar zij achteraf spijt van krijgen. Wel heeft u, als verdachte, het recht op cautie in het strafrecht, oftewel u kunt u beroepen op het zwijgrecht.

Een ervaren advocaat van ons kantoor kan u tijdens uw politieverhoor bijstaan. De advocaat kan u goed voorbereiden op het verhoor waardoor u weet wat u te wachten staat. Ook kan de advocaat verweer voeren indien er veel druk op u wordt uitgeoefend of wanneer er sturende vragen worden gesteld. Ook adviseren wij u of het verstandig is om u op een zwijgrecht te beroepen.

 

Mogelijkheden na het politieverhoor voor een zitting

Na het politieverhoor bestaan er verschillende manieren om de zaak verder af te doen. In het gunstigste geval is er een sepot, u wordt dan niet langer als verdachte beschouwd, u wordt niet vervolgd en de zaak is afgedaan. Ook kan er tijdens een OM-zitting een strafbeschikking worden voorgesteld, of tijdens een TOM zitting een transactievoorstel. Indien u de strafbeschikking of het transactievoorstel accepteert hoeft u niet voor de rechter te verschijnen, maar u ontvangt wel een strafblad. Tot slot bestaat er de mogelijkheid dat u een dagvaarding uitgereikt krijgt. In het strafrecht kunt u worden gedagvaard om te verschijnen voor de politierechter of voor de Meervoudige Strafkamer van de rechtbank.

 

Zitting politierechter of meervoudige kamer na politieverhoor

Indien u na het politieverhoor wordt gedagvaard moet u dus voor de rechter verschijnen. Binnen het strafrecht wordt er onderscheid gemaakt tussen de politierechter en de Meervoudige Strafkamer. Of uw zaak voorkomt voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer hangt af van de ernst van de zaak. De politierechter kan straffen opleggen voor de duur van ten hoogste één jaar en kan verder geen Ter Beschikking Stelling (TBS) opleggen. Daarnaast is alleen de Meervoudige Strafkamer bevoegd om de veroordeelde te verplichten tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD). De politierechter is een alleen rechtsprekende rechter, de Meervoudige Strafkamer bestaat daarentegen uit drie rechters die beslissen over de zaak. Tot slot zal de politierechter direct na behandeling van de zaak uitspraak doen, in tegenstelling tot de Meervoudige Strafkamer

 

Bijstand advocaat bij de politierechter of de Meervoudige Strafkamer

Een ervaren strafrechtadvocaat van ons kantoor kan u, als verdachte, goed bijstaan in uw zaak voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer. De advocaat zal uw processtukken kunnen opvragen en bestuderen om tot een goed juridisch verweer te komen. Daarbij staat u er dan bij de rechtbank niet alleen voor. Wij treden als advocaat vaak op voor verdachten voor de Meervoudige Strafkamer en weten wat u moet doen om een zo gunstig mogelijke beslissing van de rechtbank te kunnen krijgen na uw politieverhoor.

Afhankelijk van de uitspraak van de politierechter of Meervoudige Strafkamer kunt u beslissen om de strafmaat te accepteren of om in hoger beroep te gaan. Wijs deze mogelijkheid niet af zonder eerst contact te hebben gehad met een advocaat van ons kantoor. De advocaat kan een goede inschatting maken over uw eventuele kansen in hoger beroep en kan u daarbij adviseren om het wel of niet in te stellen.

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat van ons kantoor voor een gratis gesprek.

 

Contact advocaat Politierechter & Meervoudige Kamer

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

  • Luister goed naar de vraag
  • Als u het niet weet, zeg dat 
  • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
  • Lees uw verklaring altijd rustig door
  • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
  • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
  • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
  • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
  • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
  • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor

Auteur