Politieverhoor handel en productie harddrugs advocaat

Politieverhoor over en productie van harddrugs en een advocaat

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor over de handel en productie van harddrugs? Wilt u zich laten bijstaan door een goede, ervaren advocaat?

Handel en productie van harddrugs

In Nederlandse wet- en regelgeving, meer specifiek in de Opiumwet, is onder andere het handelen, produceren en dealen van harddrugs verboden. De wet stelt namelijk dat het verboden is een middel als bedoeld in lijst I binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of te vervoeren, aanwezig te hebben of te vervaardigen. Op ‘lijst I’ van de Opiumwet staan harddrugs. Voorbeelden van veelvoorkomende harddrugs zijn XTC, GHB, heroïne en cocaïne.

De laatste jaren vormen harddrugs een groeiend probleem in Nederland. Het Openbaar Ministerie treedt er dan ook hard tegen op. Indien u verdacht wordt van handel en productie in harddrugs kunt u rekening houden met een jarenlange gevangenisstraf. Zo staat er op drugsbezit of drugshandel van harddrugs een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaren. Wel is de strafmaat afhankelijk van vele factoren, zo zijn de hoeveelheden harddrugs die u heeft verhandeld of geproduceerd en de soort harddrugs van belang. Indien u bent gepakt voor handel van harddrugs, oftewel voor het opzettelijk importeren of exporteren van harddrugs, dient u rekening te houden met de hoge maximumstraf van twaalf jaren. Een advocaat van politieverhoor.nl zal uw zaak goed doornemen om tot een sterk juridisch verweer te komen om zo, een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk vrijspraak, te bereiken.

 

Politieverhoor over de handel en productie van harddrugs

Nadat de politie u een uitnodiging heeft gestuurd voor een politieverhoor wordt u op het politiebureau verwacht om vragen te beantwoorden over de zaak van handel en productie van harddrugs waar u van verdacht wordt. Ook kunt u al zijn aangehouden. Tijdens het politieverhoor komt er doorgaans veel druk op verdachten te staan. Dit is logisch te verklaren aan een aantal factoren van het politieverhoor. Allereerst wordt de handel en productie van harddrugs in Nederland zwaar gestraft, waardoor u, als verdachte, een zware straf boven het hoofd hangt. Daarnaast draagt het politieverhoor in aanzienlijke mate bij aan de bewijsvoering van strafzaken, wat de druk bij verdachten verhoogd. Het is belangrijk ‘goede’ antwoorden te geven tijdens het politieverhoor, u kunt een afgelegde verklaring namelijk niet intrekken.

Gedurende het politieverhoor stelt de politie regelmatig sturende vragen, omdat zij hopen dat u, als verdachte, daar op antwoordt zodat zij het onderzoek naar de handel en productie in harddrugs kunnen afronden. Ondanks dat pressie tijdens het politieverhoor in het Wetboek van Strafvordering is verboden is onze ervaring dat de politie regelmatig ongeoorloofde druk uitoefent op verdachten. Wet- en regelgeving heeft het mogelijk gemaakt dat u zich tijdens het politieverhoor kan laten bijstaan door een advocaat. Een advocaat van politieverhoor.nl zal ingrijpen wanneer er (te veel) sturende vragen worden gesteld of indien de politie druk op u, als verdachte, uitoefent.

Ook heeft u voorafgaand aan het politieverhoor recht op bijstand van een advocaat. Dit wordt ook wel het consultatierecht genoemd binnen het strafrecht. Voorafgaand aan het politieverhoor zal de advocaat van politieverhoor.nl u vertellen wat u te wachten staat. Hij of zij zal een goede inschatting maken van welke straf u boven het hoofd hangt en wat voor vragen u kunt verwachten. Daarnaast zal de advocaat u wijzen op uw rechten en plichten, zoals het zwijgrecht. Wijs de mogelijkheid op een advocaat voor of tijdens het politieverhoor voor de productie van harddrugs. niet af zonder eerst contact te hebben gehad met een advocaat van ons kantoor! Dit betreft zware zaken die u serieus moeten nemen.

 

Aanhouding en inverzekeringstelling

De pplitie kan besluiten u aan te houden. In dat geval wordt u gedurende maximaal zes uren vastgehouden op het politiebureau. Tijdens uw aanhouding zal de politie een politieverhoor afnemen. Indien de politie het onderzoek naar de handel en productie in harddrugs na deze zes uren nog niet heeft afgerond hebben zij de mogelijkheid tot inverzekeringstelling. Tijdens uw inverzekeringstelling zal de politie verdergaan met politieverhoor. De politie heeft dit recht gedurende maximaal drie dagen. Ook tijdens politieverhoor gedurende uw aanhouding of inverzekeringstelling kan een advocaat van politieverhoor.nl u als geen ander bijstaan.

 

Afdoeningsmogelijkheden van de Officier van Justitie

De Officier van Justitie pleegt na het politieverhoor over de handel en productie van harddrugs overleg met de politie over het verhoor. De officier kan besluiten na het politieverhoor een OMzitting of een TOM-zitting te laten plaatsvinden.  Tijdens een OM-zitting zal u een strafbeschikking worden voorgesteld. Indien u het niet eens bent met de strafmaat van de strafbeschikking heeft u gedurende veertien dagen de tijd om hiertegen in verzet te gaan. Verder heeft de Officier van Justitie de mogelijkheid om een transactievoorstel aan u aan te bieden, tijdens de zogenaamde TOMzitting. Indien u het transactievoorstel niet accepteert zult u alsnog een oproeping ontvangen om voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer te verschijnen.

Zowel de strafbeschikking als het transactievoorstel zijn afdoeningsmogelijkheden van de Officier van Justitie, die er bij acceptatie voor zorgen dat u niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Wel leidt acceptatie tot een strafblad, wat negatieve gevolgen kan hebben voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De Officier van Justitie is geen onafhankelijke rechter, waardoor u zichzelf dient af te vragen of de strafeis wel passend is. Een advocaat van politieverhoor.nl kan een goede inschatting maken van een passende strafeis en kan zo, indien mogelijk, een strafblad voor u voorkomen. Accepteer de strafbeschikking of het transactievoorstel voor het produceren van drugs, niet zonder eerst contact te hebben gehad met een advocaat van politieverhoor.nl.

 

Politierechter of Meervoudige Strafkamer

In de meeste gevallen zal een verdachte van handel en productie in harddrugs een dagvaarding ontvangen om te verschijnen voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer. In de rechtbank heeft u, als verdachte, de mogelijkheid om verweer te voeren. Een advocaat van politieverhoor.nl zal aan de hand van uw processtukken een goed juridisch verweer opstellen, waardoor u er juridisch sterk voorstaat in de rechtbank.

 

Bijstand door een ervaren advocaat

Een advocaat van politieverhoor.nl heeft jarenlange ervaring in zaken over de handel en productie in harddrugs en kan u daardoor goed voorbereiden op wat u te wachten staat tijdens uw politieverhoor, aanhouding, inverzekeringstelling, TOMzitting, OM-zitting of bij de rechter. Daarnaast kan de advocaat een goed juridisch verweer opstellen om een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk vrijspraak, te bereiken.

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat van politieverhoor.nl door het formulier van de website in te vullen en kom er tijdens een gratis eerste gesprek erachter wat de advocaat u te bieden heeft.

 

 

 

 

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over handel en productie van harddrugs

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor handel of productie harddrugs

Auteur