Politieverhoor over diefstal advocaat inschakelen

Advocaat tijdens politieverhoor over diefstal

Bent u uitgenodigd voor een politieverhoor voor diefstal? Heeft u wederrechtelijk iets weggenomen dat niet van u is? Zoekt u een goede, ervaren advocaat?

Omstandigheden van diefstal en strafmaat

Wanneer u wederrechtelijk iets heeft weggenomen dat niet van u is, is er sprake van diefstal.  Is er sprake van diefstal onder bijzondere omstandigheden? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u tijdens de diefstal zware financiële problemen had. Al deze factoren dragen bij aan de strafmaat van diefstal. Verder wordt er bij de strafmaat ook rekening gehouden met het feit of het de eerste keer is dat u iets heeft gestolen of dat er sprake is van herhaling, ook wel recidive genoemd. Mogelijk wordt u vals beschuldigd en is een vrijspraak aan de orde.

Diefstal zal vaak ten minste worden bestraft met een geldboete, eventueel in combinatie met een werkstraf. Indien er sprake is van recidive zal de strafmaat hoger uitvallen, in dat geval is er een reële kans dat er een gevangenisstraf als strafmaat wordt geëist.

Een ervaren advocaat van ons kantoor op het gebied van diefstal kan u bijstaan tijdens uw verweer om de omstandigheden waaronder u heeft gehandeld in kaart te brengen en om te komen tot een goede verdediging.

 

Bijstand tijdens politieverhoor door advocaat

Indien u wordt verdacht van diefstal en u krijgt een uitnodiging voor een politieverhoor heeft u de mogelijkheid vooraf een advocaat in te schakelen, zodat u voorbereid het politieverhoor ingaat. Daarnaast heeft u de mogelijkheid een advocaat tijdens het politieverhoor aanwezig te laten zijn. Een advocaat van ons kantoor heeft jarenlange ervaring met verhoren over diefstal waardoor hij of zij na het doornemen van de processtukken van uw dossier een goed beeld kan vormen over de vragen die u tijdens uw politieverhoor kunt verwachten. Tijdens het politieverhoor zal er veel druk op u als verdachte komen te staan, waardoor de sturende vragen tijdens het politieverhoor al snel kunnen leiden tot antwoorden waar u achteraf spijt van hebt. Doe dan ook geen afstand van  de mogelijkheid een advocaat tijdens het politieverhoor aanwezig te hebben zonder daarover eerst contact te hebben gehad met een advocaat van ons kantoor.

Ook kan de politie u aanhouden, waarbij de politie u zes uur lang kan vasthouden op het politiebureau om vragen te stellen over de diefstal waarvan u verdacht wordt. Deze termijn kan met maximaal drie dagen worden verlengd wanneer de politie het onderzoek nog niet heeft afgerond na deze zes uur. U wordt in dat geval in verzekering gesteld. Ook na uw aanhouding heeft u de mogelijkheid tot bijstand van een advocaat, voorafgaande aan uw politieverhoor en wanneer u in verzekering wordt gesteld.

 

Strafbeschikking of transactievoorstel voor diefstal

Na het politieverhoor pleegt de politie overleg met de Officier van Justitie welke direct over kan gaan tot een voorstel om verdere vervolging te voorkomen.  Allereerst kan er een strafbeschikking tijdens een omzitting worden voorgesteld. Indien u het niet eens bent met de straf die hierbij wordt opgelegd heeft u gedurende veertien dagen de tijd hiertegen in verzet te gaan. Daarnaast kan er tijdens een TOM-zitting een transactievoorstel worden voorgesteld. Indien u dit voorstel niet accepteert ontvangt u een oproeping om alsnog voor de rechter te verschijnen voor de diefstal waar u van verdacht wordt.

Het accepteren van de strafbeschikking of het transactievoorstel voor diefstal brengt echter een groot nadeel met zich mee. U krijgt namelijk een strafblad. Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat op het gebied van diefstal om te kijken wat uw mogelijkheden zijn om zo mogelijk een strafblad te voorkomen.

 

Advocaat tijdens, voor of na het politieverhoor over diefstal

Een advocaat gespecialiseerd in diefstal van ons kantoor heeft jarenlange ervaring, waardoor de advocaat na het doornemen van de processtukken van uw zaak goed weet welke juridische mogelijkheden u heeft. De advocaat kan de zaak en de strafmaat goed inschatten en zal komen tot een goede verdediging om een vrijspraak of lage straf te bereiken . Neem vrijblijvend contact met ons op om uw zaak aan ons voor te leggen en ervaar wat een advocaat van ons kantoor voor u kan betekenen.

 

 

 

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over diefstal

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor diefstal

Auteur