Politieverhoor over ontucht advocaat inschakelen

Politieverhoor over ontucht & een advocaat inschakelen

Wordt u verdacht van ontucht (met een minderjarige) en heeft u daartoe een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor? Bent u opzoek naar een ervaren advocaat die u in deze zaak bij kan staan?

Wat is ontucht?

Indien u verdacht wordt van ontucht wordt u ervan verdacht seksuele handelingen te hebben verricht (met een minderjarige) die de eerbaarheid van het slachtoffer hebben aangetast.

Of er daadwerkelijk sprake is van ontuchtige handelingen wordt bepaald aan de hand van de strekking van de handeling en de intentie van de dader. Er is veel rechtspraak (jurisprudentie) over ontucht. Volgens jurisprudentie moet er voor de vraag of bepaalde handelingen als ontuchtig kunnen worden gekwalificeerd worden gekeken naar de context van de gedragingen en de bedoelingen van u, als verdachte. Zo heeft de rechtbank Assen bijvoorbeeld bepaald dat u, als verdachte, seksuele bedoelingen moest hebben bij het verrichten van uw handelingen om ontucht vast te kunnen stellen. Een advocaat van politieverhoor.nl zal voor u uitzoeken of er daadwerkelijk sprake is van ontucht en wat uw intenties waren om zo tot een goed juridisch verweer te komen.

 

Zware straffen ontucht

Er staan in Nederland zware straffen op ontucht, houd rekening met een zware werkstraf of een gevangenisstraf. Wanneer er ontucht is gepleegd met een minderjarige zal de strafmaat nog hoger uitvallen. Zo kent het Wetboek van Strafrecht een maximum gevangenisstraf van twaalf jaar wanneer het gaat om ontucht met een kind dat jonger is dan twaalf jaar. Het wetboek kent aan ontucht met een kind tussen de twaalf en de zestien jaar een gevangenisstraf toe van maximaal acht jaar. Het Wetboek van Strafrecht kent daarnaast een bepaling waarin staat dat er voor ontucht met een minderjarig kind geen ‘kale’ werkstraf mag worden opgelegd, oftewel u krijgt naast een werkstraf nog een andere straf opgelegd.

Een advocaat van politieverhoor.nl heeft jarenlange ervaring in ontuchtzaken en kan daarom aan de hand van uw processtukken goed uitzoeken of er verzachtende omstandigheden zijn. Er zijn bijvoorbeeld verzachtende omstandigheden wanneer u zelf zeventien jaar bent en u ontucht heeft gepleegd met een kind van vijftien jaar, in dat geval is er namelijk sprake van een hele andere situatie dan in een zaak met een volwassene en een kind van dertien jaar. Ook kan dat zelfs de strafbaarheid wegnemen in bepaalde uitzonderingssituaties.

 

Politieverhoor over ontucht in aanwezigheid advocaat

Indien u verdacht wordt van ontucht zult een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor, in het kader van hoor- en wederhoor. Tijdens het politieverhoor zullen er door de politie allerlei vragen worden gesteld over de ontuchtzaak waarvan u verdacht wordt. Onze ervaring is dat ontuchtzaken vaak veel emoties oproepen bij de verdachte, het gaat om emotioneel ingrijpende situaties. De politie speelt hier tijdens het politieverhoor regelmatig op in, zo kan de politie sturende vragen stellen, wat er toe kan leiden dat u, als verdachte, antwoorden op vragen geeft die niet in het voordeel van uw zaak zijn. Uit onderzoek is gebleken dat het politieverhoor in aanzienlijke mate bijdraagt aan de bewijsvoering in opsporingszaken, waardoor het geven van verkeerde antwoorden nadelige gevolgen zal hebben.

Daarnaast voelen verdachten vaak veel druk tijdens het politieverhoor. Dit komt doordat verdachten die verdacht worden van ontucht, zware straffen boven het hoofd hangen. Ook bent u wellicht nog nooit eerder in aanmerking gekomen met de politie, wat ervoor kan zorgen dat u het politieverhoor als een negatieve en onzekere gebeurtenis ziet. Een advocaat van politieverhoor.nl heeft ervaring met ontuchtzaken en kan u goed voorbereiden op het politieverhoor, waardoor u weet wat u te wachten staat. Ook tijdens het politieverhoor kunt u zich laten bijstaan door een advocaat, wat er voor kan zorgen dat de politie het stellen van sturende vragen en het uitoefenen van druk op u, als verdachte, vermindert of zelfs achterwege laat. Wijs het recht op een advocaat tijdens het politieverhoor niet af, zonder eerste contact te hebben gehad met een advocaat van politieverhoor.nl.

 

Goede, ervaren advocaat voor ontucht

Tijdens, voor en na het politieverhoor kan een advocaat van politieverhoor.nl u dankzij zijn of haar jarenlange ervaring als geen ander bijstaan. De advocaat zal uw processtukken opvragen en bestuderen om te komen tot een duidelijk beeld van de feiten en omstandigheden waarvan u verdacht wordt. De advocaat zal uitzoeken of er juridisch gezien wel sprake is van ontucht en of er wellicht verzachtende omstandigheden zijn.

Zo kan de advocaat bijvoorbeeld uitzoeken of er wellicht sprake was van een vriendschappelijk niet ontuchtig bedoeld handelen tussen u en het slachtoffer, wat is uitgelopen op een uitnodiging voor een politieverhoor. De advocaat kan een goede inschatting maken van uw kansen in het proces en de eventuele straffen die u boven het hoofd hangen. Door het goede juridische verweer zal de advocaat een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereiken. Neem via het formulier van onze website contact op met een advocaat politieverhoor.nl en kom er tijdens een gratis eerste kennismaking achter wat de advocaat voor u kan betekenen.

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over ontucht

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor ontucht

Auteur