Politieverhoor verduistering en advocaat

Bijstand advocaat noodzakelijk tijdens politieverhoor over verduistering

Heeft u zich geld van een ander onrechtmatig toegeëigend? Heeft u tijdens uw werk een som geld in eigen zak gestoken? Moet u op het politiebureau verschijnen voor een politieverhoor over verduistering en zoekt u een goede ervaren advocaat?

Politieverhoor over verduistering

Er is sprake van verduistering wanneer u zich geld van een ander onrechtmatig heeft toegeëigend. Hier is bijvoorbeeld sprake van wanneer u, als verdachte, geld voor de boodschappen in eigen zak heeft gestoken tijdens het oppassen. Bent u eigenlijk wel schuldig aan verduistering, of is er sprake van een valse aangifte? Heeft u geld verduisterd doordat u in financiële problemen verkeerde en geen andere uitweg zag? Al deze factoren dragen bij aan de strafmaat. Houd u er rekening mee dat de strafeis hoger uit zal vallen wanneer er sprake is van recidive, oftewel indien u eerder geld heeft verduisterd. Een advocaat van ons kantoor heeft jarenlange ervaring in verduisteringszaken waardoor hij of zij een goed beeld kan schetsen van de mogelijke strafeis en u goed bij kan staan tijdens het politieverhoor.

 

Politieverhoor over verduistering dienstbetrekking

Van verduistering binnen een dienstbetrekking is sprake wanneer u een geldsom tijdens het werk in eigen zak steekt. Op deze vorm van verduistering staan in het algemeen hogere straffen dan op gewone verduistering. Dit heeft te maken met het feit dat u, als verdachte, het vertrouwen van de werkgever heeft geschaad. De Officier van Justitie is van mening dat u op een juiste en nette wijze dient om te gaan met de vertrouwensband tussen u en uw werkgever, waar een hoge straf bij past indien u dit overschrijdt. Was er wel sprake van verduistering binnen uw dienstbetrekking, of heeft de werkgever een valse aangifte gedaan? Een ervaren advocaat op het gebied van verduistering kan uw processtukken opvragen en uw zaak goed inlezen om tot een goed juridisch verweer te komen.

 

Bijstand advocaat tijdens politieverhoor over verduistering

Tijdens een politieverhoor komt er vaak veel druk te staan op verdachten. Daarnaast stelt de politie vaak sturende vragen, wat er al met al voor kan zorgen dat u, als verdachte, antwoorden geeft waar u achteraf spijt van krijgt. U heeft echter de mogelijkheid om u tijdens het politieverhoor over verduistering te laten bijstaan door een advocaat. De advocaat kan er voor zorgen dat de politie deze sturende vragen of druk vermindert of zelfs achterwege laat. Verder heeft de advocaat dankzij zijn of haar jarenlange ervaring kennis in hetgeen wat u kunt verwachten tijdens het politieverhoor waardoor u zich goed kunt voorbereiden op wat u te wachten staat tijdens het politieverhoor.

 

Advocaatbijstand bij OMzitting of TOM-zitting

De Officier van Justitie heeft de mogelijkheid na het politieverhoor en het overleg met de politie over te gaan tot een voorstel waarbij u – als u dit voorstel accepteert -  niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Allereerst heeft de Officier van Justitie de mogelijkheid na het politieverhoor een OM-zitting te laten plaatsvinden waarin een strafbeschikking wordt voorgesteld. Daarnaast heeft de officier de mogelijkheid na het politieverhoor een TOMzitting te laten plaatsvinden, waarbij een transactievoorstel wordt gedaan. Houd er wel rekening mee dat u een strafblad krijgt indien u een voorstel accepteert. Neem daarom contact op met een advocaat gespecialiseerd in verduistering van ons kantoor om een strafblad, indien mogelijk, te voorkomen.

 

Aanwezigheid advocaat bij aanhouding

De politie kan u, als verdachte, gedurende zes uren vasthouden op het politiebureau om een politieverhoor af te nemen. In dat geval bent u aangehouden. Indien het onderzoek naar verduistering na deze zes uren niet is afgerond heeft de politie de mogelijkheid u maximaal drie dagen in verzekering te stellen, waarbij de politie de mogelijkheid heeft om u verder te verhoren en het onderzoek af te ronden. Ook tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling kan een advocaat van ons kantoor gespecialiseerd in verduistering u als geen ander bijstaan, waardoor u er niet alleen voorstaat!

 

Heeft u een goede advocaat nodig bij uw zaak over verduistering?

Zoek dan niet verder, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Een advocaat van ons kantoor heeft jarenlange ervaring in verduisteringszaken waardoor hij of zij als geen ander uw zaak kan doorgronden om tot een goed juridisch verweer te komen. De advocaat kan u bijstaan tijdens uw politieverhoor, waardoor u er niet alleen voorstaat. Neem direct vrijblijvend contact op met ons kantoor en kom erachter wat wij u te bieden hebben.

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over verduistering

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor verduistering

Auteur