Politieverhoor rijden zonder rijbewijs advocaat inschakelen

Dé advocaat tijdens het politieverhoor over rijden zonder rijbewijs

Bent u gepakt voor het rijden zonder rijbewijs en heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor?

Straffen voor rijden zonder rijbewijs

Het is verboden om een rijtuig te besturen zonder in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs in de desbetreffende categorie. Wanneer u voor het eerst gepakt wordt op het rijden zonder rijbewijs zal er mogelijk nog een geldboete worden opgelegd, maar houd er rekening mee dat het strafbare feit, rijden zonder geldig Nederlands rijbewijs, wel wordt geregistreerd in uw justitiële documentatie, dat wordt ook wel een strafblad genoemd. Indien er sprake is van recidive, dus wanneer u in de vijf  jaar voorafgaand aan het strafbare feit al een straf opgelegd heeft gekregen voor het rijden zonder geldig Nederlands rijbewijs, gelden er zwaardere straffen. Wanneer u bijvoorbeeld voor de tweede keer wordt gepakt voor het rijden zonder rijbewijs is de kans aanwezig dat u een gevangenisstraf opgelegd zult krijgen.

 

Ontzegging rijbevoegdheid, ingevorderd rijbewijs & ongeldig verklaard rijbewijs

Ook wanneer u rijdt tijdens de periode dat uw rijbevoegdheid is ontzegd beschikt u niet over een geldig rijbewijs en pleegt u een strafbaar feit waarover u voor een politieverhoor opgeroepen kan worden. Dit is ook het geval wanneer u rijdt ten tijde dat uw rijbewijs is ingevorderd doordat u bijvoorbeeld 50 kilometer of meer te hard heeft gereden of wanneer u geweigerd heeft mee te werken aan een alcoholonderzoek. Verder bent u ook strafbaar wanneer u rijdt wanneer uw rijbewijs ongeldig is verklaard. In het algemeen staat op deze vormen van rijden zonder rijbewijs een gevangenisstraf van twee weken. Indien er sprake is van herhaling, oftewel recidive, zal deze straf hoger uitvallen. Een advocaat van ons kantoor kan een goede inschatting maken over welke straf u boven het hoofd hangt en zorgen dat deze straf beperkt blijft.

 

Bijstand ervaren advocaat tijdens politieverhoor

Tijdens het politieverhoor over het rijden zonder rijbewijs komt er vaak veel druk te staan op verdachten. Dit is logisch, u komt namelijk als verdachte op het politiebureau waarbij u allerlei vragen worden gesteld over het strafbare feit waarvan u verdacht wordt. Deze druk kan nog verder toenemen wanneer de politie sturende vragen gaat stellen of (ongeoorloofde) druk op u gaat uitoefenen. De bijstand van een advocaat tijdens een politieverhoor voor rijden zonder rijbewijs, kan er voor zorgen dat u goed voorbereid het politieverhoor ingaat en weet wat u te wachten staat. Op deze manier kan de druk bij u iets verminderen. Daarnaast kan de advocaat bezwaar maken indien de politie druk op u uitoefent of sturende vragen stelt.

 

Strafbeschikking of transactievoorstel voor rijden zonder rijbewijs

Zodra het politieverhoor over rijden zonder rijbewijs is afgerond gaat de politie in overleg met de Officier van Justitie, welke direct kan overgaan tot het doen van een voorstel om te voorkomen dat u voor de rechter moet verschijnen wanneer u dit voorstel accepteert. De officier heeft allereerst de mogelijkheid om een strafbeschikking voor te stellen tijdens een OMzitting. Indien u het niet eens bent met de straf kunt u hiertegen binnen veertien dagen in verzet. Daarnaast heeft de officier de mogelijkheid om een transactievoorstel tijdens een TOM-zitting voor te stellen. Indien u dit transactievoorstel niet accepteert zult u alsnog een oproeping ontvangen om voor de rechter te verschijnen. Houd er bij een TOMzitting of OM-zitting wel rekening mee dat de Officier van Justitie geen onafhankelijke rechter is, waardoor u zichzelf de vraag kan stellen of het voorstel wel passend is.

Ondanks dat het accepteren van een voorstel voor veel verdachten aantrekkelijk klinkt, is het handig om te weten dat u wel een strafblad krijgt bij het accepteren van een strafbeschikking of transactievoorstel voor het rijden zonder rijbewijs. Een advocaat van ons kantoor heeft jarenlange ervaring in zaakafdoening door het Openbaar Ministerie voor het rijden zonder rijbewijs waardoor hij of zij een goede inschatting kan maken van wat in uw geval een redelijk voorstel is en wat niet. Daarnaast kan de advocaat indien mogelijk, een strafblad voorkomen. Wij gaan ook vaak als advocaat mee naar tomzittingen en omzittingen voor verkeersdelicten.

 

Advocaat gespecialiseerd in rijden zonder rijbewijs

Een advocaat van ons kantoor is gespecialiseerd in het rijden zonder rijbewijs en kan u als geen ander bijstaan tijdens uw politieverhoor of tijdens een TOMzitting of OMzitting. De advocaat zal nadat hij of zij uw processtukken heeft bestudeerd een goede inschatting maken van uw kansen en u daarin goed adviseren. Daarnaast kan de advocaat dankzij jarenlange ervaring een goed juridisch verweer opstellen, waardoor u juridisch goed kan worden bijgestaan.

Vul het formulier van onze website in zodat een advocaat van ons kantoor vrijblijvend contact met u kan opnemen.

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over rijden zonder rijbewijs

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor rijden zonder rijbewijs

Auteur