Politieverhoor zware mishandeling of poging bijstand advocaat

Goede, ervaren advocaat tijdens politieverhoor over (poging) zware mishandeling

Wordt u verdacht van zware mishandeling of een poging daartoe? Heeft u hierover een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor en zoekt u een goede advocaat?

Zware mishandeling & poging

We spreken van zware mishandeling wanneer u, als verdachte, een ander opzettelijk zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. Indien u dit slechts heeft geprobeerd, maar dit door bepaalde omstandigheden niet is ingetreden spreken we juridisch van een poging tot zware mishandeling. Ook moet opzet worden bewezen om te spreken van een strafbare zware mishandeling of poging.

Houd u er rekening mee dat opzet al bewezen kan worden indien u de grote kans (welbewust) op de koop toe heeft genomen dat er zwaar lichamelijk letsel kon intreden. Een advocaat van ons kantoor kan u dankzij zijn of haar ervaring en kennis van het opzet-begrip, goed bijstaan tijdens uw politieverhoor.

 

Zware straffen, advocaat onmisbaar

Indien u verdacht wordt van zware mishandeling of een poging daartoe dient u rekening te houden met een zware straf die wordt geëist. Op mishandeling dat zwaar lichamelijk letsel als gevolg heeft staat een (hoge) werkstraf of zelfs een gevangenisstraf. Zeker in het geval van recidive, dus wanneer u eerder voor zware mishandeling of een poging hiertoe bent veroordeeld, zal de Officier van Justitie een gevangenisstraf eisen met het oog op de Wet beperking taakstraffen. Een advocaat van ons kantoor kan uw kansen goed inschatten en daardoor een goed beeld schetsen van welke straf u boven het hoofd hangt en ervoor zorgen dat uw zaak goed wordt behandeld.

 

Advocaat bij zware mishandeling (of poging daartoe)

Tijdens het politieverhoor zit u op het politiebureau in een kamertje met vaak twee verbalisanten of rechercheurs tegenover u die u allemaal vragen gaan stellen over hetgeen waarvan u verdacht wordt, dit zorgt bij veel verdachten voor druk. Daarnaast oefent de politie tijdens het politieverhoor regelmatig druk uit op verdachten door bijvoorbeeld sturende vragen te stellen, waardoor u als verdachte op vragen al gauw een antwoord geeft waar u achteraf spijt van krijgt. De advocaat kan u goed voorbereiden op wat u te wachten staat en u tips geven om goed door het politieverhoor te komen. Ook kan de aanwezigheid van een advocaat er gedurende het politieverhoor voor zorgen dat er minder druk op u, als verdachte, komt te staan doordat u er simpelweg niet alleen voor staat.

 

Aanwezigheid advocaat bij uw aanhouding

Ook bij het politieverhoor tijdens uw aanhouding kan er veel druk op u komen te staan. De politie kan u gedurende zes uren vasthouden op het politiebureau om vragen te stellen over de zware mishandeling, of poging daartoe, waarvan u verdacht wordt. In dat geval bent u aangehouden. De politie kan u daarnaast nog maximaal drie dagen vasthouden op het politiebureau, indien het onderzoek na deze zes uren nog niet is afgerond. Wanneer de politie van deze bevoegdheid gebruik maakt spreken we van inverzekeringstelling. Ook gedurende uw aanhouding of inverzekeringstelling kan een advocaat van ons kantoor u bijstaan.

 

TOMzitting of OM-zitting over zware mishandeling

Na het politieverhoor over zware mishandeling of een poging daartoe kan de Officier van Justitie overgaan tot het voorstel van een strafbeschikking tijdens een OMzitting of een transactievoorstel tijdens een TOM-zitting. Indien u dit voorstel accepteert hoeft u niet voor de rechter te verschijnen. U dient er echter wel rekening mee te houden dat de Officier van Justitie geen onafhankelijke rechter is, waardoor u zichzelf dient af te vragen of het voorstel wel passend is. Daarnaast leidt het aanvaarden van een voorstel tot het aanrekenen van opzet, waardoor er sprake kan zijn van een hogere straf dan nodig. Ook hebben het transactievoorstel en de strafbeschikking als nadeel dat ze zorgen voor een strafblad. Een advocaat kan een goede inschatting maken van uw kansen en daarbij een strafblad, waar mogelijk, voorkomen.

 

Gespecialiseerde advocaat in zware mishandeling

Bent u verdachte van zware mishandeling (of een poging daartoe) en heeft u een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor? Neem dan vrijblijvend contact op met een advocaat van ons kantoor. Dankzij de jarenlange ervaring van de advocaat kunnen uw kansen goed worden ingeschat en kan er een goed juridisch verweer worden gevormd. Vul onderstaand formulier in zodat de advocaat u kan contacteren over uw zaak en ervaar wat wij, met onze juridische kennis, voor u kunnen betekenen.

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over zware mishandeling of poging

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor zware mishandeling of poging

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.