Politieverhoor winkeldiefstal en inschakelen advocaat

Hulp van een advocaat bij een politieverhoor over winkeldiefstal

Wordt u verdacht van winkeldiefstal en heeft u daartoe een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor?

Winkeldiefstal

Er is sprake van winkeldiefstal wanneer een goed dat bestemd was voor de verkoop uit de winkelruimte gestolen is. Winkeldiefstal is een veelvoorkomende vorm van criminaliteit en Justitie wilt dit zwaar aanpakken. Indien u voor de eerste keer bent gepakt voor winkeldiefstal zal er vaak een geldboete worden opgelegd. Wanneer u deze geldboete betaalt is de zaak afgehandeld, maar houd er rekening mee dat door betaling uw schuld vaststaat en dat u hiervoor een aantekening krijgt in uw justitiële documentatie (strafblad).  Een advocaat van ons kantoor kan u dankzij zijn of haar jarenlange ervaring goed adviseren over of u de boete wel of niet moet betalen en kan dus, waar mogelijk, een strafblad voorkomen.

Wanneer er sprake is van recidive, dus wanneer u al eerder bent veroordeeld voor winkeldiefstal, zal de straf hoger uitvallen, in dat geval kunt u rekening houden met een taakstraf of zelfs een gevangenisstraf is dan niet uitgesloten!

 

Politieverhoor over winkeldiefstal in bijzijn advocaat

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor over winkeldiefstal zal de politie u vragen stellen rondom het onderzoek dat ze naar u doen. Onze ervaring is dat veel verdachten het politieverhoor als spannend en onzeker ervaren. Dit is logisch te verklaren door een aantal factoren van het politieverhoor. Allereerst is uit onderzoek van de politie gebleken dat het politieverhoor in aanzienlijke mate bijdraagt aan de bewijsvoering in uw zaak over winkeldiefstal. Daarnaast stelt de politie vaak sturende vragen en oefenen zij (ongeoorloofde) druk uit op verdachten om de waarheid te achterhalen. Dit kan er toe leiden dat verdachten al snel antwoorden geven waar zij achteraf spijt van krijgen of die zelfs niet kloppen! Ook wanneer u onschuldig bent en dus eigenlijk niets te verbergen heeft kunt u verkeerde antwoorden geven die nadelig voor u kunnen zijn.

Tijdens het politieverhoor heeft u dankzij wet- en regelgeving de mogelijkheid om u te laten bijstaan door een advocaat. Een advocaat van ons kantoor kan u, dankzij zijn of haar jarenlange ervaring, goed voorbereiden op wat u te wachten staat tijdens het politieverhoor voor winkeldiefstal. De advocaat kan u tips geven waardoor u goed voorbereid het politieverhoor ingaat. Daarnaast kan de aanwezigheid van een advocaat er tijdens het politieverhoor voor zorgen dat de politie geen druk op u uitoefent en dat ze het stellen van sturende vragen achterwege laten.

 

Buitengerechtelijke afdoening van winkeldiefstal

De Officier van Justitie zal na het politieverhoor overleg plegen met de politie over de gang van zaken van het verhoor. Na het politieverhoor kan de Officier van Justitie besluiten de winkeldiefstal buitengerechtelijk af te doen. Dat wil zeggen dat de Officier van Justitie zélf de zaak afsluit door een strafbeschikking uit te delen of een transactievoorstel aan de verdachte voor te stellen. Indien u, als verdachte, dit voorstel accepteert, hoeft u niet voor de rechter te verschijnen en is de zaak daarmee rond. Maar u heeft dat wèl een strafblad.

Allereerst heeft de Officier van Justitie de mogelijkheid om een transactievoorstel voor te stellen tijdens een zogenaamde TOMzitting. Daarnaast heeft de officier de mogelijkheid tot het voorstellen van een strafbeschikking tijdens een OM-zitting.

 

Strafblad na strafbeschikking of transactie voor winkeldiefstal

Acceptatie van zowel de strafbeschikking als het transactievoorstel leiden echter wel tot een strafblad. De Officier van Justitie is geen onafhankelijke rechter. Onze ervaring is dat er regelmatig een straf wordt geëist die te hoog, die verdachten toch accepteren omdat zij liever niet voor de rechter willen verschijnen. Neem dan ook altijd contact op met een advocaat van ons kantoor voordat u de strafbeschikking of het transactievoorstel accepteert om zo, indien mogelijk, een strafblad te voorkomen.

 

Ondersteuning ervaren advocaat over winkeldiefstal

De ervaren advocaat van ons kantoor zal de processtukken in uw zaak over winkeldiefstal opvragen en bestuderen. U kunt een advocaat van ons kantoor ook inschakelen om het politieverhoor goed voorbereid in te gaan. Bovendien kan de advocaat u goed bijstaan tijdens een TOM-zitting of OMzitting. Tijdens deze zittingen kan de advocaat u informeren over welke straf in uw geval passend is of dat het beter is de zaak voor de rechter te laten brengen. Tijdens een zitting voor de Politierechter zal uw advocaat als strafpleiter namens u de verdediging op zich nemen voor de winkeldiefstal. U staat er hoe dan ook juridisch niet alleen voor. 

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat van ons kantoor en ervaar zelf wat wij voor u kunnen betekenen!

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over winkeldiefstal

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor winkeldiefstal

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.