Politieverhoor voorbereidingshandelingen drugs en advocaat inschakelen

Politieverhoor voorbereiding van drugs & onmisbaarheid advocaat

Wordt u verdacht van voorbereiding van drugs en zoekt u een goede, ervaren advocaat die u kan bijstaan tijdens uw politieverhoor?

Bevordering en voorbereiding van harddrugs

De Opiumwet heeft het voorbereiden, het maken, het smokkelen of verkopen van harddrugs strafbaar gesteld. Harddrugs zijn opgenomen in lijst I van de Opiumwet. Voorbeelden van harddrugs zijn XTC, amfetamine, GHB, heroïne en cocaïne. Wanneer u, als verdachte, zaken of stoffen in het bezit heeft, heeft vervoerd of in Nederland heeft gebracht die de drugshandel bevorderen, bent u strafbaar als u weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat deze voor drugshandel zal dienen. Van vermoeden is kort gezegd sprake wanneer een normaal denkend mens had moeten weten dat het ‘foute boel’ was gezien de feiten en omstandigheden die zich voordeden.

Het bezit van veel soorten chemicaliën is in Nederland strafbaar gesteld in de Wet ter voorkoming van misbruik van chemicaliën. Wel kan iemand bijvoorbeeld kilo’s zoutzuur bestellen of verkopen. Zoutzuur is een onderdeel voor productie van bepaalde harddrugs, zoals XTC. De bestelling of verkoop van kilo’s zoutzuur is strafbaar indien u gezien de omstandigheden had moeten weten dat het niet klopte, dat het ‘foute boel’ was, dus dat deze chemicaliën voor de productie van drugs zijn gekocht. Dit geldt naast chemicaliën ook voor andere voorwerpen, zoals laboratoriumbenodigdheden. Zo wordt het kopen van normale zaken, dus strafbaar!

Ook is in de Opiumwet opgenomen dat de voorbereiding van illegale hennepteelt strafbaar is. Hierbij valt voor de voorbereiding van drugs (hennep) te denken aan het verkopen van voedingsstoffen, het leveren van assimilatielampen, het leveren of verhuren van ruimten voor hennepteelt en het aansluiten van elektra voor het voorbereiden van de (professionele) hennepteelt. Het moet hierbij wel gaan om een betrokken persoon, die de illegale hennepteelt bevordert.

 

Zware straffen voor voorbereiding van drugs

Justitie wilt grip krijgen op de voorbereiding van drugs, waardoor u, indien u hiervan verdacht wordt, rekening moet houden met een forse strafeis van de Officier van Justitie. Aan de hand van Nederlandse wet- en regelgeving wordt de bevordering en de voorbereiding van illegale hennepteelt bijvoorbeeld bestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaren of een geldboete van 81.000 euro. Een advocaat van politieverhoor.nl kan aan de hand van uw processtukken een goed juridisch verweer opstellen en kan zo een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk vrijspraak, voor u bereiken.

 

Politieverhoor over voorbereiding van drugs

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor over de voorbereiding van drugs bent u verdachte in de zaak. Tijdens het politieverhoor stelt de politie u allerlei vragen over hetgeen waarvan u verdacht wordt. Onze ervaring is dat verdachten vaak veel druk en onzekerheid voelen tijdens het politieverhoor. Dit is te verklaren aan een aantal factoren van het politieverhoor. Allereerst draagt het politieverhoor volgens onderzoek van de politie in aanzienlijke mate bij aan de bewijsvoering van zaken. Het is, voor een goede afloop van uw zaak, dan ook van groot belang dat u juiste antwoorden geeft op de vragen die u gesteld worden. Een fout antwoord is zo gegeven, ook wanneer u onschuldig bent en niets te verbergen heeft. Daarnaast wordt er tijdens het politieverhoor vaak veel druk op verdachten uitgeoefend door de politie. Zo stelt de politie regelmatig sturende vragen, waar u, als verdachte, snel op ingaat. U heeft als verdachte de mogelijkheid tot bijstand van een advocaat tijdens en voorafgaand aan het politieverhoor. Een advocaat van politieverhoor.nl zal tijdens het politieverhoor ingrijpen wanneer de politie ongeoorloofde druk op u, als verdachte, uitoefent of wanneer er (te veel) sturende vragen worden gesteld. Dit alles om het politieverhoor in uw voordeel te laten verlopen.

Ook voorafgaand aan het politieverhoor kunt u bijstand van een advocaat van politieverhoor.nl inschakelen, deze mogelijkheid wordt in het strafrecht het consultatierecht genoemd. De advocaat zal u goed voorbereiden op wat u tijdens het politieverhoor te wachten staat en zal u wijzen op uw rechten en plichten. Door deze voorbereiding weet u wat u te wachten staat, wat de eventuele druk en spanning iets kan afnemen.

 

TOM-zitting of OMzitting voor voorbereiding van drugs

Na het politieverhoor over de voorbereiding van drugs pleegt de Officier van Justitie overleg met de politie over het verloop van het verhoor. De officier kan hierna overgaan tot een zogenaamde TOMzitting of OM-zitting. Tijdens de TOM-zitting zal u een transactievoorstel worden aangeboden. Indien u dit voorstel niet accepteert zult u een oproeping ontvangen om voor de rechter te verschijnen. Ook kan de officier overgaan tot een OMzitting, waarbij u een strafbeschikking wordt voorgesteld. Indien u het niet eens bent met de strafmaat in de strafbeschikking voor de voorbereiding van drugs, heeft u gedurende veertien dagen de tijd om hiertegen in verzet te gaan. Zowel de strafbeschikking als het transactievoorstel zijn afdoeningsmogelijkheden van de Officier van Justitie, de zaak komt bij acceptatie van het voorstel niet meer voor de rechter.

Voor veel verdachten klinkt het accepteren van het transactievoorstel of de strafbeschikking aantrekkelijk, doordat zij dan voor de voorbereiding van drugs niet meer voor de rechter hoeven te verschijnen. Acceptatie leidt echter, net als een uitspraak van de rechter, tot een strafblad. De Officier van Justitie is niet net als de rechter onafhankelijk, waardoor u zichzelf de vraag kunt stellen of het voorstel wel passend is. Onze ervaring is dat de strafmaat tijdens een TOM-zitting of OMzitting vaak hoog is en dat verdachten weinig inspraak hebben. Neem daarom altijd eerst contact op met een advocaat van politieverhoor.nl. De advocaat kan dankzij jarenlange ervaring een goede inschatting maken van wat in uw geval een passende straf is en kan zo, indien mogelijk, een strafblad voor u voorkomen.

In de meeste gevallen zult u na het politieverhoor een dagvaarding ontvangen om voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer te verschijnen. Tijdens de zitting voor de rechter heeft u de mogelijkheid om verweer te voeren. Een advocaat van politieverhoor.nl zal aan de hand van uw processtukken u goed verdedigen, waardoor u er niet alleen voor staat in de rechtbank.

 

Ervaren advocaat voor de voorbereiding van drugs

Een advocaat van politieverhoor.nl kan u dankzij zijn of haar jarenlange ervaring als geen ander bijstaan om een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk vrijspraak, in uw zaak over de voorbereiding van drugs te bereiken. De advocaat kan u ook bijstaan voorafgaand en tijdens uw politieverhoor, tijdens de TOMzitting of OM-zitting of in de rechtbank. Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor voor een gratis eerste gesprek.

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over voorbereidingshandelingen drugs

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor voorbereidingshandelingen drugs

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.