Politieverhoor voetbalvandalisme of voetbalgeweld en inschakelen advocaat

Advocaat bij politieverhoor over voetbalvandalisme

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor over voetbalvandalisme of voetbalgeweld? Zoekt u een ervaren advocaat?

Voetbalvandalisme en voetbalgeweld

Voetbalvandalisme is in het Wetboek van Strafrecht niet specifiek opgenomen als strafbaar feit, terwijl het wel strafbaar is. Voetbalvandalisme kan worden omschreven als verstoring van de openbare orde en of het plegen van strafbare feiten rondom voetbalwedstijden, in groepsverband of individueel. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan vechtpartijen op en rond het voetbalveld, vernieling van straatmeubilair, treinen en tribunes en geweld tegen de (paarden van de) Mobiele Eenheid.

Justitie wilt voetbalvandalisme en voetbalgeweld tegengaan, waardoor er hoge straffen staan op dit strafbare feit zoals zware taakstraffen of zelfs een celstraf. Ook het geweld van andere mensen kan u worden toegerekend, indien u, in de groep stond en een bijdrage heeft geleverd aan het voetbalgeweld. 

 

Opruiing

Ook opruiing is strafbaar. Opruiing kan ten laste worden gelegd wanneer u een groep mensen tijdens de voetbalwedstrijd heeft opjut of heeft aanzet tot het plegen van geweld. Opruiing is vaak lastig te bewijzen doordat het vaak niet duidelijk is welke persoon in een groep de aanstichter van het geweld was. Ook is het vaak lastig te bewijzen doordat de beelden van de politie regelmatig niet concreet zijn wanneer het gaat om groepsgeweld. Een advocaat van ons kantoor heeft jarenlange ervaring met opruiing en kan u helpen met het opstellen van een goed verweer, waardoor een lage straf – of zelfs vrijspraak wanneer dit mogelijk is -, kan worden bereikt.

 

Bijstand advocaat tijdens politieverhoor over voetbalvandalisme

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor over voetbalvandalisme of voetbalgeweld wordt er van u verlangd dat u op het politiebureau verschijnt om vragen over de zaak te beantwoorden. Tijdens het politieverhoor staat er vaak veel druk op verdachten. Dit is te verklaren door het feit dat er zware straffen staan op deze vorm van vandalisme en geweld en aangezien het politieverhoor in aanzienlijke mate bijdraagt aan de bewijsvoering van uw zaak, volgens onderzoek van de politie. Daarnaast kan de politie tijdens het politieverhoor sturende vragen stellen of de druk opvoeren, wat er toe kan leiden dat u, als verdachte, antwoorden op vragen geeft die achteraf niet in het voordeel van uw zaak blijken te zijn.

Sinds 1 maart 2016 heeft wet- en regelgeving ervoor gezorgd dat u de mogelijkheid heeft om u tijdens het politieverhoor te laten bijstaan door een advocaat. De advocaat kan u vanaf het moment dat u de uitnodiging voor het politieverhoor heeft ontvangen goed informeren over de gang van zaken bij het politieverhoor, zodat u goed voorbereid naar het politiebureau gaat. De bijstand van de advocaat tijdens het verhoor kan er voor zorgen dat de politie minder of zelfs geen sturende vragen stelt en het kan er aan bijdragen dat de politie de druk op u, als verdachte, vermindert of zelfs achterwege laat.

 

Advocaat bij TOM-zitting, OMzitting of zitting voor de rechter

De Officier van Justitie kan na het politieverhoor besluiten om de zaak voor voetbalgeweld zelf af te doen, zonder dat u, als verdachte, voor de rechter hoeft te verschijnen. Allereerst heeft de officier de mogelijkheid een transactievoorstel uit te vaardigen tijdens een TOMzitting. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de officier een strafbeschikking voorstelt tijdens een zogenaamde OM-zitting. Houd er echter rekening mee dat de acceptatie van de strafbeschikking of het transactievoorstel gewoon tot een strafblad leidt, wat nadelige gevolgen kan hebben voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Doordat de zaak buitengerechtelijk wordt afgedaan, wordt uw zaak niet voorgelegd aan een onafhankelijke rechter. De vraag die u zichzelf hierbij kan stellen is of het voorstel dan wel passend is. Een advocaat van ons kantoor kan dankzij zijn of haar jarenlange ervaring een goed beeld schetsen van welke strafmaat in uw geval passend is en kan zo, indien mogelijk, een strafblad voor voetbalvandalisme voorkomen. Indien er geen OMzitting of TOM-zitting plaatsvindt, zult u een dagvaarding ontvangen om voor de politierechter of Meervoudige Strafkamer te verschijnen. Ook in dat geval kan een advocaat van ons kantoor u als geen ander bijstaan.

 

Advocaat bij voetbalvandalisme of voetbalgeweld

Een advocaat van ons kantoor met jarenlange ervaring in voetbalvandalisme of voetbalgeweld kan de processtukken opvragen en aan de hand van deze stukken beschrijven wat uw rol binnen het voetbalvandalisme was of uw bijdrage daaraan. Wij bereiken regelmatig vrijspraak of een lage straf voor voetbalvandalisme, waardoor u bij ons aan het juiste adres bent. Vul het formulier van onze website in zodat een advocaat van ons kantoor vrijblijvend contact met u kan opnemen.

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over voetbalvandalisme of voetbalgeweld

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor voetbalvandalisme of voetbalgeweld

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.