Politieverhoor verkeersongeval letsel schade of dood als gevolg en advocaat

Advocaat bij politieverhoor over verkeersongeval met letsel of schade

U bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval dat mogelijk letsel of schade tot gevolg had. Heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor en zoekt u een goede, ervaren advocaat die u hiermee kan helpen?

Verkeersongeval met letsel of schade tot gevolg & forse straffen

Wanneer u verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval met letsel, schade of zelfs de dood tot gevolg dient u rekening te houden met een forse strafeis van de Officier van Justitie. Zeker wanneer er sprake is van zwaar lichamelijk letsel of zelfs de dood tot gevolg. Daarnaast zal de Officier van Justitie een hogere straf eisen indien u alcohol heeft genut of indien u gevaarlijk gedrag op de weg heeft vertoond. Houd rekening met een (forse) werkstraf of zelfs een gevangenisstraf en een hoge rij-ontzegging. Daarbij zijn dit vaak emotionele zaken, zeker als een ongeval met de dood tot gevolg is gebeurd. Zeker in het geval wanneer u voorafgaand aan het verkeersongeval met letsel of schade tot gevolg al eerder een werkstraf opgelegd heeft gekregen dient u rekening te houden met een eis tot gevangenisstraf, met het oog op de Wet beperking taakstraffen.

 

Politieverhoor verkeersongeval met letsel, schade of dood tot gevolg

Indien u een verkeersongeval met letsel of schade tot gevolg heeft veroorzaakt, zult u een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor. Tijdens het politieverhoor komt er regelmatig druk te staan op verdachten, doordat zij het verhoor vaak als spannend en onzeker ervaren. Het is belangrijk dat u goed voorbereid het politieverhoor ingaat.

Voorafgaand aan het politieverhoor heeft u een consultatierecht, wat betekent dat u de mogelijkheid heeft een advocaat te spreken voorafgaand aan het verhoor. Indien u een advocaat van ons kantoor inschakelt zult u goed voorbereid het politieverhoor ingaan, doordat de advocaat met u door zal nemen wat u te wachten staat en wat u boven het hoofd hangt. Ook zal de advocaat u wijzen op uw rechten en plichten, wat zeker noodzakelijk is indien u voor de eerste keer in aanraking met de politie komt.

Wet- en regelgeving heeft het sinds maart 2016 ook mogelijk gemaakt dat u zich ook tijdens het politieverhoor kunt laten bijstaan door een advocaat. Het Wetboek van Strafvordering heeft pressie door de politie tijdens het politieverhoor verboden. Alhoewel dit verboden is, oefent de politie wel regelmatig druk uit op verdachten, om antwoorden te krijgen over het verkeersongeval met schade, letsel of de dood tot gevolg. Daarnaast stelt de politie hiertoe regelmatig sturende vragen. De advocaat zal ingrijpen wanneer er druk op u, als verdachte, wordt uitgeoefend of indien er sturende vragen worden gesteld.

 

Aanhouding of inverzekeringstelling bij verkeersongeval met letsel, schade of de dood tot gevolg

De politie kan besluiten u aan te houden, de politie heeft in dat geval gedurende zes uren de tijd om u vast te houden op het politieverhoor om een politieverhoor af te nemen over het verkeersongeval met schade of letsel tot gevolg waarbij u betrokken bent. Indien het onderzoek na deze zes uren nog niet is afgerond heeft het strafrecht de politie de mogelijkheid gegeven over te gaan tot inverzekeringstelling. In dat geval mag u gedurende maximaal drie dagen op het politiebureau worden vastgehouden voor politieverhoor over het verkeersongeval met schade of letsel tot gevolg.  Ook tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling kan een advocaat van ons kantoor u dankzij zijn of haar jarenlange ervaring als geen ander bijstaan.

 

Afdoeningsmogelijkheden van de Officier van Justitie

De Officier van Justitie zal na het politieverhoor over het verkeersongeval met letsel of schade tot gevolg waarbij u betrokken bent, overleg plegen met de politie. De officier kan na het politieverhoor overgaan tot het voorstellen van een strafbeschikking of een transactievoorstel. Een transactievoorstel zal tijdens een TOM-zitting worden voorgesteld. Indien u dit voorstel niet accepteert zult u alsnog voor de rechter moeten verschijnen. Daarnaast heeft de officier de mogelijkheid u een strafbeschikking voor te stellen tijdens een zogenaamde OMzitting. Wanneer u het niet eens bent met de strafmaat van de strafbeschikking heeft u gedurende veertien dagen de tijd om hiertegen in verzet te gaan.

Zowel de strafbeschikking als het transactievoorstel zijn afdoeningsmogelijkheden van de Officier van Justitie, wat inhoudt dat u bij acceptatie niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Dit klinkt voor veel verdachten aantrekkelijk, maar houd er rekening mee dat acceptatie wel tot een strafblad leidt. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De Officier van Justitie is niet net als de rechter onafhankelijk, waardoor u zichzelf kunt afvragen of de straf in het voorstel wel passend is. Accepteer het voorstel niet zonder eerst contact te hebben gehad met een advocaat van ons kantoor. De advocaat kan, indien mogelijk, een strafblad voor u voorkomen.

In de meeste gevallen zult u voor betrokkenheid bij een verkeersongeval met letsel of schade tot gevolg een dagvaarding ontvangen om voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer te verschijnen. Tijdens de zitting in de rechtbank heeft u de mogelijkheid verweer te voeren. Wij kunnen u daarbij als ervaren strafpleiter goed bijstaan. Wij hebben veel zaken over verkeersongevallen behandeld, waaronder de nodige zware zaken waarbij mensen zijn overleden (ongeval met dood tot gevolg). Dit zijn zware zaken waarbij u niet alleen in de rechtszaal uw verdediging moet voeren, vaak tegenover drie rechters!

 

Vrijblijvend contact met een ervaren advocaat

In uw zaak over een verkeersongeval met letsel, schade of zelfs de dood tot gevolg kunt u de hulp inschakelen van een goede en ervaren advocaat via strafrecht-advocaat.nl. Dit werkt heel eenvoudig: Vul het formulier van onze website in zodat een ervaren advocaat gratis en vrijblijvend contact met u kan opnemen.

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over verkeersongeval met letsel, schade of dood als gevolg

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor verkeersongeval met letsel, schade of dood als gevolg

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.