Politieverhoor over valsheid in geschrift advocaat inschakelen

Bijstand advocaat bij politieverhoor over valsheid in geschrift

Bent u in het bezit van een uitnodiging om voor een politieverhoor over valsheid in geschrift naar het politiebureau te komen? Heeft u documenten vervalst met als oogmerk deze echt en onvervalst te gebruiken?

 

Zware strafmaat bij valsheid in geschrift

Wanneer u documenten heeft vervalst met als oogmerk deze echt en onvervalst te gebruiken is er sprake van valsheid in geschrift en kunt u hiervoor een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor. Hier staan zware straffen op, de zaak wordt in veel gevallen niet zomaar afgedaan met een geldboete. Valsheid in geschrift levert meestal een eis tot een (forse) werkstraf of zelfs een gevangenisstraf op.

De strafmaat zal mede bepaalt worden door het type vervalsing waarvan u verdacht wordt. Is er sprake van valsheid in geschrift doordat u een valse handtekening heeft gezet? Heeft u een valse naam gebruikt? Door onze jarenlange ervaring als advocaat op het gebied van valsheid in geschrift weten wij dat vooral op het vervalsen van loonstroken of een notariële akte zware straffen staan. De strafmaat wordt daarnaast mede bepaalt door het feit of u in de afgelopen vijf jaar voorafgaand aan de vervalsing al een werkstraf opgelegd heeft gekregen. Indien dat het geval is de kans groot dat de Officier van Justitie een gevangenisstraf zal eisen, met het oog op de Wet beperking taakstraffen.

 

Aanwezigheid advocaat bij politieverhoor over valsheid in geschrift

Indien u verdacht wordt van valsheid in geschrift en u heeft een uitnodiging ontvangen om voor een politieverhoor naar het politiebureau te komen heeft u de mogelijkheid voorafgaand aan het politieverhoor een advocaat in te schakelen. Nieuwe wet- en regelgeving heeft het sinds kort ook mogelijk gemaakt om u tijdens het politieverhoor te laten bijstaan door een advocaat. Tijdens het politieverhoor zullen er vragen gesteld worden over datgeen waarvan u verdacht wordt, oftewel over valsheid in geschrift. Het politieverhoor zorgt er in veel gevallen voor dat er veel druk komt  te staan op verdachten, waardoor verdachten op sturende vragen antwoorden kunnen geven waar de politie op zat te wachten. Een advocaat van ons kantoor gespecialiseerd in valsheid in geschrift kan u bijstaan tijdens uw politieverhoor.

 

Bijstand advocaat tijdens aanhouding over valsheid in geschrift

De politie kan u gedurende zes uren vasthouden op het politiebureau om u vragen te stellen omtrent valsheid in geschrift, u bent in dat geval aangehouden. De mogelijkheid bestaat dat de politie deze aanhouding verlengt met maximaal drie dagen indien het onderzoek na deze zes uren nog niet is afgerond. U wordt in dat geval in verzekering gesteld. Ook een politieverhoor tijdens uw aanhouding kan tot druk en spanning leiden, zeker gelet op de straf die er op valsheid in geschrift staan. U kunt ook tijdens uw aanhouding gebruik maken van de juridische kennis en ervaring op het gebied van valsheid in geschrift van een advocaat van ons advocatenkantoor.

 

TOM-zitting en OM-zitting bij valsheid in geschrift

Na het politieverhoor pleegt de politie overleg met de Officier van Justitie, die over kan gaan tot een TOM- of OMzitting. Tijdens deze zitting zal u een voorstel worden gedaan. Indien u deze accepteert hoeft u niet voor de rechter te verschijnen. Bij een TOM-zitting zal u een transactievoorstel worden gedaan en tijdens een OM-zitting een zogenaamde strafbeschikking. Indien u het transactievoorstel niet accepteert zal u alsnog een oproeping ontvangen om voor de rechter te verschijnen. Bent u het niet eens met de strafmaat van de strafbeschikking? Dan kunt u binnen veertien dagen na het opleggen van deze straf in verzet.

Houd er rekening mee dat het accepteren van het voorstel van deze TOM- en OM-zitting leidt tot een strafblad, net als een uitspraak van de rechter. Ook bij de TOM- of omzitting kunt u bijstand inschakelen van een advocaat op het gebied van valsheid in geschrift van ons kantoor.

 

Ervaren advocaat op het gebied van valsheid in geschrift

Een advocaat van ons kantoor heeft jarenlange ervaring op het gebied van valsheid in geschrift. Met deze kennis en ervaring kan de advocaat u voor, tijdens of na het politieverhoor bijstaan. De advocaat zal de processtukken van uw zaak opvragen en uitgebreid doornemen zodat hij of zij een juridisch sterk verweer kan voeren. Neem vrijblijvend contact met ons op en sta er in uw zaak over valsheid in geschrift niet alleen voor!

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over valsheid in geschrift

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor valsheid in geschrift

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.