Politieverhoor uitkeringsfraude en advocaat

Bijstand advocaat raadzaam tijdens politieverhoor over uitkeringsfraude

Wordt u verdacht van uitkeringsfraude en heeft u daartoe een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor?

Bijstandsfraude & uitkeringsfraude

Wanneer u een uitkering, zoals bijvoorbeeld WW, Ziektewet of WAO of een bijstandsuitkering ontvangt, bent u verplicht eerlijkheid te verschaffen over uw financiële en persoonlijke situatie. In het geval dat u dit niet doet, bijvoorbeeld wanneer ‘zwart werkt’ terwijl u een uitkering ontvangt, maakt u zich schuldig aan uitkeringsfraude. Indien u verdacht wordt van bijstandsfraude of uitkeringsfraude zal de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) een onderzoek naar u instellen. Tijdens dit onderzoek zal onderzocht worden of u ten onrechte een te hoge uitkering heeft ontvangen. Een onderzoek door de SIOD hoeft niet altijd tot een veroordeling te leiden. Misschien heeft u het formulier gewoon verkeerd ingevuld? Een advocaat met ervaring in uitkerings- en bijstandsfraude van ons kantoor kan uw processtukken opvragen en beoordelen of er inderdaad sprake is van fraude om zo te komen tot een goed juridisch verweer tijdens uw politieverhoor

 

 Zware straffen bij uitkeringsfraude & bijstandsfraude

Het Openbaar Ministerie pakt uitkeringsfraude en bijstandsfraude hard aan. De strafmaat wordt bepaald aan de hand van de hoogte van het fraudebedrag en de duur van de fraude.

U kunt rekenen op een hoge strafeis van de Officier van Justitie en wanneer het gaat om fraude van meer dan 10.000 euro is een zaak voor de meervoudige strafkamer niet uitgesloten.

De Officier van Justitie kan eisen dat u een boete moet betalen aan de sociale dienst. Ook zal de officier eisen dat u het bedrag waar u geen recht op had, terugbetaald. Het kan ook zo zijn dat u te maken krijgt met een aansluitende strafzaak. Wanneer u al eerder bent gepakt voor fraude zal er een (nog) hogere straf worden geëist, omdat er dan sprake is van recidive. U kunt dan zeker een strafeis voor gevangenisstraf verwachten. Kortom, er kan veel op u afkomen indien u wordt veroordeeld voor fraude. Mr. Jolanda Veldman, advocaat op ons kantoor, houdt zich in het bijzonder met deze zaken bezig, waardoor zij u als geen ander kan bijstaan in uw zaak.

 

Politieverhoor bij bijstands- of uitkeringsfraude, advocaat noodzakelijk

Tijdens het politieverhoor stelt de politie u allerlei vragen over de fraude waarvan u verdacht wordt. Het politieverhoor draagt in aanzienlijke mate bij aan de bewijsvoering in strafzaken, blijkt uit onderzoek van de politie. Het politieverhoor wordt daardoor door veel verdachten als onzeker en eng ervaren. Ook zorgen de hoge straffen die u bij uitkerings- en bijstandsfraude boven het hoofd hangen niet bij aan het afnemen van de druk tijdens het politieverhoor.

Daarnaast kan de politie de druk verhogen door sturende vragen te stellen.

Tijdens het politieverhoor kunt u zich laten bijstaan door een advocaat. De advocaat kan u, als verdachte, vertellen wat u te wachten staat en wat u rechten zijn. Verder is het voor u van belang te weten hoe u zich het beste kunt opstellen tijdens het politieverhoor. De advocaat kan zijn of haar ervaring met u delen over wanneer een beroep op uw zwijgrecht wel of niet nuttig is. Tot slot kan de advocaat tijdens het politieverhoor ingrijpen wanneer de politie (teveel) druk op u uitoefent, of wanneer er teveel sturende vragen worden gesteld.

 

Ervaren fraude advocaat bij TOM-zitting of OMzitting

De Officier van Justitie kan na het overleg met de politie over het politieverhoor over uitkerings- of bijstandsfraude besluiten de zaak zelf af te doen, zonder tussenkomst van een rechter. Zo kan de officier u een transactievoorstel overleggen tijdens een TOM zitting. Ook kan de officier een OM zitting laten plaatsvinden, waarbij u een strafbeschikking wordt voorgesteld. Indien u het transactievoorstel of de strafbeschikking accepteert hoeft u niet voor de rechter te verschijnen, maar u ontvangt wèl een aantekening op uw strafblad!

De Officier van Justitie is géén onafhankelijke rechter. Onze ervaring is dan ook dat er vaak een (te) hoge straf wordt voorgesteld tijdens deze zittingen en dat u hierin weinig inspraak heeft, het is meestal een kwestie van ‘accepteren, of naar de rechter’.  Een advocaat van ons kantoor heeft echter vaker met het bijltje gehakt, waardoor hij of zij een goede inschatting kan maken van wat in u geval een redelijke straf is en wanneer een straf zelfs helemaal niet nodig is. De bijstand van een advocaat kan er toe bedragen dat een strafblad, indien mogelijk, wordt voorkomen of beperkt.

 

Ondersteuning fraude-advocaat

De ervaren fraude advocaat van ons kantoor zal uw processtukken over uitkerings- of bijstandsfraude opvragen en allereerst gaan uitzoeken of er wel sprake is van fraude. Daarna zal de advocaat door de verworven kennis uit de processtukken een juridisch verweer vormen.  Tijdens het politieverhoor, de TOM-zitting of OMzitting of tijdens de zitting voor de (politie)rechter kunnen wij u goed bijstaan.

Neem voor een eerste kennismaking geheel vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken wat wij u met onze juridische kennis kunnen bieden!

 

 

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over uitkeringsfraude

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor uitkeringsfraude

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.