Politieverhoor rijden onder invloed bijstand advocaat

Noodzakelijkheid advocaat bij politieverhoor over rijden onder invloed

Heeft u gereden onder invloed van alcohol of drugs? Heeft u een uitnodiging gekregen voor een politieverhoor op het politiebureau over het rijden onder invloed?

Rijden onder invloed van alcohol

Daarnaast zal er in veel gevallen een hoge geldboete of een rij-ontzegging geëist worden. Is er sprake van recidive, oftewel bent u al eerder gepakt voor het rijden onder invloed? In dat geval dient u rekening te houden met een zware straf, de Officier van Justitie kan in dat geval een werkstraf of zelfs een gevangenisstraf eisen. De gevangenisstraf zal door de inwerkingtreding van de Wet beperking taakstraffen worden opgelegd indien u in de afgelopen vijf jaar voorafgaand aan het incident al een werkstraf opgelegd heeft gekregen. Het rijden onder invloed van alcohol leidt in veel gevallen bovendien tot een onderzoek naar uw rijgeschiktheid, wat onder andere negatieve gevolgen kan hebben voor uw baan indien u daarbij bent aangewezen op het besturen van een vervoersmiddel.

 

Straf rijden onder invloed beginnend bestuurder

Tegen een beginnend bestuurder die gepakt wordt voor het rijden onder invloed zal een nog zwaardere straf geëist worden en ligt een rijontzegging en een forse (werk)straf eerder op de loer. Ook om die reden is het van belang direct contact op te nemen als u een uitnodiging krijgt voor een verhoor bij politie, zeker als u beginnend bestuurder bent.

 

Rijden onder invloed van drugs

In tegenstelling tot het rijden onder invloed van alcohol leidt het rijden onder invloed van drugs niet altijd direct tot een veroordeling. Drugs zijn veel moeilijker in het bloed te traceren en ook de invloed die de drugs op uw rijvaardigheid heeft is moeilijk vast te stellen. Heeft er, nadat u bent gepakt voor het rijden onder invloed van drugs, een goede test van uw bloed plaatsgevonden, welke voldoet aan de procedure die hiervoor geldt? Een ervaren advocaat op het gebied van rijden onder invloed kan u bijstaan om onder meer deze vraag te beantwoorden.

 

Aanwezigheid advocaat bij politieverhoor over rijden onder invloed

Wet- en regelgeving heeft ervoor gezorgd dat u, als verdachte, de mogelijkheid heeft om u tijdens het politieverhoor te laten bijstaan door een advocaat. Dit kan veel voordelen hebben voor u, als verdachte. Tijdens het politieverhoor kan de politie namelijk (ongeoorloofde) druk op uw uitoefenen. De bijstand van een advocaat kan ervoor zorgen dat de politie deze druk vermindert of zelfs achterwege laat. Daarnaast heeft een advocaat van ons kantoor jarenlange ervaring in zaken met betrekking tot rijden onder invloed waardoor hij of zij u als geen ander kan voorbereiden op het politieverhoor en kan ingrijpen als dat nodig is. Kortom, voor bijstand voor, tijdens of na het politieverhoor bent u bij ons aan het juiste adres!

 

Advocaat bij TOM- of OM-zitting na politieverhoor

Na het politieverhoor en het overleg met de politie kan de Officier van Justitie bepalen om een zogenaamde TOM-zitting te laten plaatsvinden. In dat geval stelt de officier u een transactievoorstel voor tijdens een gesprek. Daarnaast kan de officier een omzitting plaats laten vinden. Tijdens deze ‘zitting’ zal de officier u een strafbeschikking voorstellen. Indien u akkoord gaat met de strafbeschikking of het transactievoorstel hoeft u niet voor de rechter te verschijnen. Het grote nadeel is echter dat u wel een strafblad krijgt. En let op: Een Officier van Justie is géén onafhankelijk rechter! Een advocaat van ons kantoor kan dankzij zijn of haar jarenlange ervaring een goede inschatting maken van uw kansen, waardoor een strafblad, indien mogelijk, kan worden voorkomen en of het voorstel wel passend is…

 

Klaagschrift inbeslagname rijbewijs

Indien u het niet eens bent met de inbeslagname van uw rijbewijs door het rijden onder invloed kunt u een klaagschrift indienen. Het doel van het klaagschrift is dat u uw rijbewijs terugkrijgt. Indien de Officier van Justitie hierover niet binnen tien dagen een beslissing neemt, is de officier verplicht het rijbewijs aan u terug te sturen. Wij, als advocaten gespecialiseerd in rijden onder invloed, kunnen u bijstaan bij het opstellen en opsturen van het klaagschrift tegen inbeslagname van uw rijbewijs.

 

Advocaat gespecialiseerd in rijden onder invloed

Zoekt u een ervaren advocaat op het gebied van rijden onder invloed? Bent u gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs en heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor? Een ervaren advocaat van ons kantoor kan u bijstaan tijdens het politieverhoor, tijdens uw aanhouding of tijdens de Tomzitting of OM-zitting. De advocaat heeft jarenlange ervaring op het gebied van rijden onder invloed, waardoor hij of zij u als geen ander zal bijstaan tijdens uw proces.

Vul het formulier in zodat een gespecialiseerde advocaat vrijblijvend contact met u kan opnemen en kom erachter wat wij voor u kunnen betekenen!

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over rijden onder invloed

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor rijden onder invloed

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.