Politieverhoor bedreiging en advocaat

Bijstand ervaren advocaat bij politieverhoor over bedreiging

Bent u verdachte van bedreiging met een misdrijf of van bedreiging met een wapen? Heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen om voor een politieverhoor naar het politiebureau te komen?

Politieverhoor over bedreiging met een misdrijf

Niet alle opmerkingen leiden tot een strafbare bedreiging. Of er sprake is van een strafbare bedreiging met een misdrijf wordt bepaald door de context waarin de bedreiging plaatsvond. Indien er sprake is van een strafbare bedreiging, wordt er een straf tegen u geëist. B

Bij bedreiging met zware mishandeling of bedreiging tegen het leven gericht dient u rekening te houden met in ieder geval een geldboete of een werkstraf. In geval van recidive, oftewel indien u eerder voor bedreiging bent veroordeeld, of als de zaak ernstig is, kan de strafmaat (nog) hoger uitvallen. Maar is er wel sprake van een strafbare bedreiging met een misdrijf? Een advocaat op kan dit voor u uitzoeken, zodat u voorbereid het politieverhoor over bedreiging ingaat.

 

Politieverhoor over bedreiging met een wapen

Of er sprake is van strafbare bedreiging met een wapen hangt af van de context van de zaak en de omstandigheden waaronder deze plaatsvond. Daarnaast is het van belang of er uit kan worden gegaan van een échte dreiging. Wanneer er sprake is van strafbare bedreiging met een wapen dient er rekening te worden gehouden met het feit dat ook hierop hoge straffen staan. Ook hier is de vraag of er wel sprake is van strafbare bedreiging met een wapen van belang, misschien wordt u ervan verdacht maar is dit helemaal niet waar? Een ervaren advocaat van ons kantoor kan u bijstaan en weet wat u in uw strafzaak kan verwachten.

 

Bijstand advocaat tijdens politieverhoor over bedreiging

Tijdens het politieverhoor kan er veel druk op u, als verdachte, komen te staan. Hierdoor kunt u op vragen antwoord geven waar u achteraf spijt van krijgt. Wet- en regelgeving heeft het mogelijk gemaakt dat u zich tijdens het politieverhoor kan laten bijstaan door een advocaat. De bijstand van een advocaat kan deze druk verminderen doordat u voorbereid het politieverhoor ingaat en daardoor weet wat u kunt verwachten en wat u boven het hoofd hangt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de politie tijdens het politieverhoor ongeoorloofde druk op u, als verdachte, uitoefent. De bijstand van een advocaat kan ervoor zorgen dat de politie deze druk vermindert of zelfs geheel achterwege laat. Ook kunt u zo het afleggen van een verklaring voorkomen die u later bij de Politierechter tegengeworpen krijs, als u een dagvaarding voor bedreiging ontvang.

 

Aanhouding over bedreiging

De politie kan bepalen u op het politiebureau vast te houden voor het afnemen van politieverhoren, u bent in dat geval aangehouden. De politie heeft het recht tot aanhouding gedurende zes uren. Indien de politie het onderzoek na deze zes uren nog niet heeft afgerond kan de politie overgaan tot inverzekeringstelling. De politie heeft dit recht gedurende maximaal drie dagen. Ook gedurende een politieverhoor tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling kan er veel druk op u, als verdachte komen te staan. Neem daarom vrijblijvend contact op met een advocaat gespecialiseerd in bedreiging van ons kantoor en sta er tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling niet alleen voor!

 

Advocaat bij TOMzitting of OM-zitting over bedreiging

De Officier van Justitie kan na het politieverhoor overgaan tot een zogenaamde TOM-zitting of OMzitting. Tijdens een TOMzitting zal de officier u een transactievoorstel doen voor de bedreiging. Indien u dit voorstel accepteert hoeft u niet voor de rechter te verschijnen. Ook tijdens een OM-zitting zal er door de officier een voorstel worden gedaan, in dit geval in de vorm van een strafbeschikking. Ook wanneer u de strafbeschikking accepteert hoeft u niet voor de rechter te verschijnen. Voor veel verdachten klinkt dit verleidelijk, maar het accepteren van een voorstel tijdens één van deze zittingen heeft ook een nadeel, het levert u namelijk wel een strafblad op! De Officier van Justitie is geen onafhankelijke rechter, waardoor u zichzelf dient af te vragen of het voorstel wel passend is. Krijgt u bij de rechter wel zo’n hoge straf of is er vrijspraak mogelijk? Neem daarom contact op met een ervaren advocaat van ons kantoor om uw kansen te bekijken en om een strafblad, indien mogelijk, te voorkomen.

 

Zoekt u een ervaren advocaat gespecialiseerd in bedreiging?

Dankzij jarenlange ervaring kan een advocaat van ons kantoor, gespecialiseerd in bedreiging, u als geen ander bijstaan vanaf het moment dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor. De advocaat zal uw processtukken opvragen en doornemen om te komen tot een goed juridisch verweer.

Om in contact met ons te komen hoeft u alleen het contactformulier in te vullen zodat een gespecialiseerde advocaat op het gebied van bedreiging vrijblijvend contact met u kan opnemen. Gratis en vrijblijvend!

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over bedreiging

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor bedreiging

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.