Politieverhoor oplichting en advocaat

Bijstand ervaren advocaat bij politieverhoor over oplichting

Heeft u onlangs een uitnodiging ontvangen om te verschijnen op het politiebureau voor een politieverhoor over oplichting? Zoekt u een goede, ervaren advocaat die u bij kan staan?

Oplichting & internetoplichting

Indien u verdacht wordt van oplichting wordt u ervan verdacht geld of goederen van een ander op listige wijze te hebben verkregen. Oplichting houdt in dat men door trucjes (samenweefsel van verdichtsels of listige kunstgrepen) iemand iets afhandig maakt, door deze valse voorstelling van zaken. Ook kan men zich voordoen als iemand anders, ten onrechte.

Naast gewone oplichting bestaat er ook internetoplichting. Door het toenemende gebruik van internet komt internetoplichting steeds vaker voor. Er is bijvoorbeeld sprake van internetoplichting wanneer iemand een telefoon via Marktplaats te koop aanbiedt, iemand koopt deze en maakt het geld over, maar de verkopende partij levert het product niet, levert het kapot of levert een neptelefoon en gebruikt daarbij een valse naam. Ook is het mogelijk dat iemand bijvoorbeeld een klein bedrag moet overmaken om zogenaamd iets te kunnen winnen. Om mee te blijven doen moet er nog een keer geld overgemaakt worden. Tegen de tijd dat het duidelijk is dat er sprake is van oplichting zijn de oplichters (en het geld) verdwenen.

 

Politieverhoor over oplichting in aanwezigheid van een advocaat

De politie kan tijdens het opsporingsonderzoek een politieverhoor laten plaatsvinden, om vragen over het onderzoek te stellen met als doel om de waarheid te achterhalen. Tijdens het politieverhoor zit u op het politiebureau met politie of verbalisanten tegenover u die u allerlei vragen gaan stellen over de oplichting waarvan u verdacht wordt. U hoeft op vragen tijdens het politieverhoor geen antwoord te geven, u kunt u beroepen op de zogenaamde cautie in het strafrecht, ook wel zwijgrecht genoemd. Tegenwoordig wordt er aan de hand van rechtspraak (jurisprudentie) soms aan het beroep op het zwijgrecht een betekenis ontleent, bijvoorbeeld wanneer u op een vraag een gemakkelijk antwoord had kunnen geven maar u dit nalaat. Bovendien kent de rechter een grote waarde toe aan verklaringen die al bij de politie worden afgelegd. Het niet verklaren is dus niet altijd verstandig.

Daarnaast is uit onderzoek van de politie gebleken dat de antwoorden van het politieverhoor in aanzienlijke mate bijdragen aan de bewijsvoering in zaken, wat een bepaalde druk op verdachten legt, antwoorden in het nadeel van uw zaak zijn snel gegeven. Ook indien u onschuldig bent kunt u verkeerde antwoorden geven, de politie kan antwoorden namelijk anders interpreteren dan u ze bedoeld heeft. Tijdens het politieverhoor heeft u de mogelijkheid bijstand van een advocaat in te schakelen. De advocaat kan u door zijn of haar jarenlange ervaring goed voorbereiden op wat u te wachten staat tijdens het politieverhoor voor oplichting. Ook kan de advocaat ingrijpen wanneer de politie (te veel) sturende vragen stelt of wanneer zij meer druk op u uitoefenen dan is toegestaan.

 

Bijstand advocaat bij aanhouding of inverzekeringstelling

De politie kan beslissen u gedurende maximaal zes uren aan te houden op het politiebureau om u verder te verhoren over de oplichtingszaak. Indien de politie het onderzoek na deze termijn nog niet heeft afgerond heeft de politie de mogelijkheid om u gedurende maximaal drie dagen vast te houden op het politiebureau voor verder verhoor, we spreken in dat geval van ‘inverzekeringstelling’. Ook gedurende het politieverhoor tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling voor oplichting, kan er veel op u afkomen. Een advocaat van ons kantoor met ervaring in oplichtingszaken kan u bijstaan en voorbereiden op wat u te wachten staat, waardoor u goed voorbereid de verhoren ingaat.

 

Advocaat bij strafbeschikking of transactievoorstel na politieverhoor

Wet- en regelgeving heeft de Officier van Justitie de mogelijkheid gegeven om na het politieverhoor een TOMzitting of een OM-zitting te laten plaatsvinden. Tijdens de TOM-zitting zal u een transactievoorstel worden gedaan en tijdens de OMzitting zal er een strafbeschikking worden voorgesteld. Indien u tijdens de zitting de strafbeschikking of het transactievoorstel accepteert, hoeft u niet voor de rechter te verschijnen. Dit voorstel zal voor u, als verdachte, aantrekkelijk klinken, maar houd er rekening mee dat het accepteren van een voorstel wel leidt tot een strafblad. De Officier van Justitie is niet net als de rechter onafhankelijk, u dient zichzelf daarom de vraag te stellen of het voorstel wel passend is. Onze ervaring is dat er regelmatig een te hoge straf wordt geëist en dat u weinig inspraak heeft tijdens deze zittingen. Een advocaat van ons kantoor met ervaring in oplichtingszaken weet als geen ander een goede inschatting te maken van wat voor voorstel in uw geval passend is en kan zo, indien mogelijk, een strafblad voor u voorkomen.

 

Advocaat met ervaring in zaken over oplichting en politieverhoor

Oplichting is niet altijd gemakkelijk te bewijzen, bijvoorbeeld het feit vsn niet leveren is niet altijd en alleen voldoende voor een veroordeling voor oplichting. Een advocaat van ons kantoor kan uw processtukken opvragen en aan de hand daarvan uitzoeken of er juridisch gezien wel sprake is van oplichting en of er wellicht sprake is van bepaalde omstandigheden waardoor u kunt rekenen op een lagere straf of zelfs vrijspraak. De advocaat kan u bijstaan voor, tijdens of na het politieverhoor, tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling, gedurende een TOM-zitting of OMzitting voor oplichting en tijdens de zitting voor de rechter.

Vul het formulier van onze website in en een ervaren advocaat zal geheel vrijblijvend contact met u opnemen voor een gratis eerste kennismaking.

 

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over oplichting

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor oplichting

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.