Politieverhoor openlijke geweldpleging bijstand advocaat

Advocaat belangrijk bij politieverhoor voor openlijke geweldpleging

Heeft u in vereniging en in openbare ruimte geweld gepleegd tegen iets of iemand? Heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor?

Openlijke geweldpleging speerpunt van Justitie, zware straffen

Er is sprake van openlijke geweldpleging wanneer u in vereniging en in de openbare ruimte geweld heeft gepleegd tegen iets of iemand. Het komt met name voor in het uitgaansleven en bij de voetbal. Justitie wilt openlijke geweldpleging bestrijden, waardoor openlijke geweldpleging als speerpunt van Justitie kan worden aangemerkt.  De hoogte van de strafmaat is afhankelijk van verschillende factoren. Welke rol speelde u? Heeft u slechts het groepsgeweld aangemoedigd? Of was u juist de vechtersbaas van de groep? Ook is het van belang waar u wel en waar u juist niet aansprakelijk voor gehouden kan worden. Houdt u er wel rekening mee dat openlijke geweldpleging zwaar wordt gestraft, de werkstraffen kunnen hoog oplopen. Daarbij kan ook geweld van een ander, u al snel juridisch worden aangerekend bij openlijk geweld. Voor het slaan of geweld door een ander, wordt u dan veroordeeld en ook voor de schadevergoeding! Een advocaat van ons kantoor zal uw zaak goed bestuderen en als ervaren advocaat het maximale uit uw strafzaak halen.

 

Advocaat bij politieverhoor openlijke geweldpleging

Wanneer u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor over openlijke geweldpleging heeft u de mogelijkheid een advocaat in te schakelen. Ook tijdens het politieverhoor mag u zich laten bijstaan door een advocaat. Bij openlijke geweldpleging zijn vaak veel getuigen betrokken, waardoor de politie aan de hand van deze getuigenverklaringen al snel conclusies kan trekken, wat kan leiden tot sturende vragen tijdens het politieverhoor. Ook zijn dit vaak complexe dossiers waarbij het veel ervaring vraagt om de rechter van onschuld van medeverdachten te overtuigen. Neem dan ook contact op met een advocaat op het gebied van openlijke geweldpleging van ons kantoor om u te laten informeren over politieverhoorbijstand.

Ook kan u tijdens een eventuele aanhouding gebruik maken van de bijstand van een advocaat. De politie kan u zes uur lang op het politiebureau vasthouden voor politieverhoor, u bent in dat geval aangehouden. Indien de politie de zaak na deze zes uur niet als afgerond beschouwd heeft de politie de mogelijkheid gedurende maximaal drie dagen verder te gaan met verhoren, dit wordt inverzekeringstelling genoemd. tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling heeft u de mogelijkheid tot het inschakelen voor een advocaat. Wilt u graag bijstand van een ervaren advocaat op het gebied van openlijke geweldpleging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Advocaat tijdens TOM- of OM-zitting over openlijke geweldpleging

Na het politieverhoor over openlijke geweldpleging pleegt de politie overleg met de Officier van Justitie. De Officier van Justitie kan bepalen over te gaan tot een voorstel dat – indien u dit voorstel accepteert - voorkomt dat u voor de rechter moet verschijnen.  Allereerst is er de mogelijkheid tot een TOM-zitting, waarbij een transactievoorstel voor het openlijke geweld wordt aangeboden. Indien u het niet eens bent met de straf heeft u veertien dagen de tijd hiertegen in verzet te treden. Daarnaast is de mogelijkheid tot een OM-zitting, waarbij een strafbeschikking wordt voorgesteld.  Indien u dit voorstel niet accepteert ontvangt u alsnog een oproeping om voor de rechter te verschijnen.

Neem contact op met een advocaat van ons kantoor zodra er een TOM-zitting of OM-zitting gaat plaatsvinden. Alhoewel het aannemen van het voorstel aantrekkelijk klinkt, doordat u dan niet voor de rechter hoeft te verschijnen, is er ook een groot nadeel verbonden aan het accepteren van het voorstel. Indien u de strafbeschikking of het transactievoorstel accepteert krijgt u namelijk een strafblad. Een advocaat kan goed inschatten wat u kansen zijn en kan, indien mogelijk, een strafblad voor u voorkomen.

 

Advocaat openlijke geweldpleging

Het gaat bij openlijke geweldpleging om complexe, juridisch materie, waar een advocaat van ons kantoor jarenlange ervaring in heeft. De advocaat zal de processtukken van uw zaak opvragen en doornemen. Daarbij zal hij of zij goed letten op wat nu eigenlijk u rol was tijdens het geweldsincident. Ook zal de advocaat uitzoeken waar u wel of juist niet aansprakelijk voor gehouden kan worden. Bent u benieuwd geworden naar wat een advocaat van ons kantoor voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over openlijke geweldpleging

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

  • Luister goed naar de vraag
  • Als u het niet weet, zeg dat 
  • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
  • Lees uw verklaring altijd rustig door
  • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
  • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
  • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
  • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
  • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
  • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor openlijke geweldpleging

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.