Politieverhoor over fraude PGB advocaat

Advocaat en het politieverhoor over PGB fraude

Bent u uitgenodigd voor een politieverhoor over PGB fraude? Zoekt u een goede, ervaren advocaat die u voor of tijdens het politieverhoor kan bijstaan?

Persoonsgebonden Budget

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee een zorgbehoevende zelf zorg kan regelen en kan inkope. De Officier van Justitie pakt fraude met dit PGB hard aan, omdat er bij PGB fraude sprake is van fraude met de zorgkosten voor de gemeenschap, terwijl deze kosten niet gemaakt hadden hoeven worden. De gemeenschap draait dus op voor het gewin van u, als verdachte.

De strafmaat hangt af van de hoogte van het fraudebedrag en de duur waarin gefraudeerd is. Houd rekening met een (forse) taakstraf of een gevangenisstraf. Indien er sprake is van recidive, dus wanneer u al eerder bent veroordeeld voor PGB fraude, zal de strafeis (nog) hoger uitvallen. Daarnaast zal er een gevangenisstraf worden geëist door de Officier van Justitie indien u al eerder bent veroordeeld voor (PGB) fraude, met het oog op de Wet beperking taakstraffen.

 

Politieverhoor PGB fraude

De politie heeft met het politieverhoor als doel om de waarheid over de zaak over PGB fraude waarvan u verdacht wordt, te achterhalen. De politie gaat hierin soms ver, zo worden er regelmatig sturende vragen gesteld door de politie. Het politieverhoor zorgt voor veel spanning en druk bij verdachten, waardoor er al snel op deze sturende vragen wordt geantwoord. Een fout antwoord is zo gegeven, ook wanneer u onschuldig bent. Het politieverhoor draagt volgens onderzoek van de politie in aanzienlijke mate bij aan de bewijsvoering in zaken, waardoor het verstandig is dat u goed voorbereid het politieverhoor ingaat.

Voorafgaand aan het politiebureau heeft u de mogelijkheid overleg te plegen met een advocaat, dit wordt in het strafrecht het consultatierecht genoemd. Een advocaat kan u tijdens dit overleg laten weten wat u te wachten staat tijdens het politieverhoor, waardoor u er goed voorbereid aan begint. Wet- en regelgeving heeft het sinds 1 maart 2016 ook mogelijk gemaakt dat u zich tijdens het politieverhoor kan laten bijstaan door een advocaat. De advocaat kan in dat geval verweer voeren indien de politie (te veel) sturende vragen stelt of indien er (ongeoorloofde) druk op u wordt uitgeoefend. 

 

TOM-zitting of OMzitting of verschijnen voor rechter voor PGB fraude

Na het politieverhoor over PGB fraude pleegt de Officier van Justitie overleg met de politie over de bevindingen van het verhoor. De officier kan bepalen de zaak zelf af te doen, door middel van een strafbeschikking of een transactievoorstel. De Officier van Justitie heeft allereerst de mogelijkheid om een TOM-zitting te laten plaatsvinden, waarbij een transactievoorstel wordt voorgesteld.

Ook heeft de officier de mogelijkheid een OM-zitting in te stellen, waarbij een strafbeschikking wordt voorgesteld. Indien u, als verdachte, het transactievoorstel of de strafbeschikking accepteert hoeft u niet voor de rechter te verschijnen, de zaak is met het accepteren van het voorstel afgedaan. Houd er echter wel rekening mee dat de acceptatie gewoon leidt tot een strafblad.

De Officier van Justitie is geen onafhankelijke rechter, wat er regelmatig toe leidt dat er een (te) hoge straf wordt voorgesteld tijdens de TOM-zitting of OMzitting. Verdachten accepteren het voorstel regelmatig, omdat zij het aantrekkelijk vinden klinken om niet voor de rechter te hoeven verschijnen. De advocaat die contact met u opneemt, kan een goede inschatting maken van een redelijke straf voor PGB fraude, waardoor een eventueel strafblad, indien mogelijk, door de advocaat kan worden voorkomen. Accepteer het transactievoorstel of de strafbeschikking dan ook nooi zonder eerst contact te hebben gehad met een ervaren advocaat.

 

Ervaren advocaat van strafrecht-advocaat.nl voor PGB fraude

De advocaat die gratis en vrijblijvend contact met u opneemt, heeft jarenlange ervaring een goede kijk op wat er juridisch mogelijk is indien u verdacht wordt van PGB fraude. Wij kunnen u adviseren en zo nodig bijstaan tijdens het politieverhoor. Ook kunnen wij u als advocaat bijstaan tijdens een TOM-zitting of OMzitting voor pgb-fraude. Zo kan een strafblad waar mogelijk, worden voorkomen.

Tot slot hebben wij als strafpleiter en strafrechtspecialist een jarenlange ervaring in de rechtszaal, waardoor een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk vrijspraak, voor u kunnen bereiken. 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over PGB-fraude

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor fraude PGB

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.