Politieverhoor belaging of stalking en inschakelen advocaat

Aanwezigheid advocaat bij politieverhoor over stalking of belaging

Wordt u verdacht van stalking of belaging? Heeft u daarvoor een uitnodiging ontvangen voor een politieverhoor? Zoekt u een advocaat met jarenlange ervaring op het gebied van stalking en belaging?

Stalking of belaging, stevige straf

Wanneer u stelselmatig inbreuk maakt op de levenssfeer van iemand anders is er sprake van stalking of belaging. Juridisch gezien is er niet altijd sprake van stalking of belaging, er moet namelijk sprake zijn van een stelselmatig karakter.  Indien het stelselmatige karakter kan worden bewezen staan er forse straffen op stalking of belaging. Zo kan er een stevige werkstraf tegen u worden geëist, of zelfs een gevangenisstraf. De hoogte van de straf hangt samen met de mate van stalking of belaging en de duur daarvan. Ook kan de straf hoger uitvallen indien er sprake is van herhaling, ook wel recidive genoemd.

Een advocaat van ons kantoor zal allereerst uw processtukken opvragen om een goed beeld te kunnen vormen over de zaak. Vervolgens zullen we met u in gesprek gaan over wat er precies gebeurd is en wat uw intenties daarbij waren. Aan de hand van al deze informatie zullen wij overgaan tot een goed juridisch verweer, waardoor u er in de rechtszaal niet alleen voor staat en zo mogelijk vrijspraak of een lage straf kan worden bereikt.

 

Politierechter of Meervoudige Strafkamer bij stalking of belaging

Bijna alle zaken over stalking of belaging komen voor de rechter. In de meeste gevallen zullen de zaken worden behandeld voor de politierechter. Indien er echter sprake is van langdurige en hevige stalking of belaging is het ook mogelijk dat uw zaak wordt voorgelegd aan de Meervoudige Strafkamer.

Een gespecialiseerde advocaat op het gebied van stalking of belaging kan uw kansen goed inschatten en u goed informeren en voorbereiden op de procedure.

 

Bijstand advocaat tijdens politieverhoor over stalking of belaging

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen om voor een politieverhoor over stalking of belaging naar het politiebureau te komen heeft u de mogelijkheid vooraf of tijdens het politieverhoor bijstand in te schakelen van een advocaat. Een advocaat van ons kantoor heeft jarenlange ervaring in zaken over stalking en belaging heeft dan ook een goed beeld van de vragen die er tijdens het politieverhoor gesteld gaan worden en over uw kansen. De advocaat kan u vervolgens goed voorbereiden op het politieverhoor waardoor u weet wat u kunt verwachten en uw zaak bij de rechter er goed voor komt te staan. Over stalking is veel jurisprudentie (uitspraken) en de juridische begrippen, zoals stelselmatigheid, zijn niet eenvoudig. Wij weten als advocaat goed hoe dat in elkaar zit.

De politie heeft de mogelijkheid om u op het politiebureau vast te houden voor verhoor, u bent in dat geval aangehouden voor stalking. De politie heeft dit recht gedurende zes uren. Heeft de politie het onderzoek in deze tijd nog niet afgerond? De politie heeft dan de mogelijkheid deze periode met maximaal drie dagen te verlengen om zo het onderzoek af te kunnen ronden. In dat geval wordt u in verzekering gesteld. Tijdens het politieverhoor, uw eventuele aanhouding of inverzekeringstelling zal er veel druk op u als verdachte komen te staan.

Neem daarom vrijblijvend contact op met en advocaat van ons kantoor om uw zaak aan ons voor te leggen, zodat de advocaat een goede inschatting kan maken van wat u te wachten staat. Op die manier gaat u goed voorbereid het politieverhoor in.

 

Ervaren advocaat voor stalking of belaging

Een ervaren advocaat op het gebied van stalking en belaging van ons kantoor zal uw zaak bestuderen en zal nagaan of er inderdaad wel sprake is van stalking of belaging. De advocaat zal nagaan of er een stelselmatig karakter in de stalking of belaging te ontdekken is. Indien u een uitnodiging heeft gekregen voor een politieverhoor voor stalking of belaging, of indien u meer informatie wilt over uw kansen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en kom erachter wat we voor u kunnen betekenen in uw stalkingzaak.

 

 

 

 

 

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over stalking of belaging

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

 • Luister goed naar de vraag
 • Als u het niet weet, zeg dat 
 • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
 • Lees uw verklaring altijd rustig door
 • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
 • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
 • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
 • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
 • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
 • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
 • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor stalking of belaging

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.